Sandpapir

Sandpapir kan være vigtigt til nogle malerprojekter, hvis du vil forberede en træoverflade før malingen skal påføres. Dette sikrer et flot finish og en fantastisk malet overflade, hvor træet er uden splinter og holder sit flotte udseende længere.

Sandpapiret findes i mange forskellige kornstørrelser, som kan vælges fra produktsiden. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du bør anvende, kan du læse mere om sandpapir nederst på siden.Viser 1 til 5 af 5 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Find det rigtige sandpapir, med den rigtige kornstørrelse

Nogle hjælpemidler er ofte uundværlige i forbindelse med et byggeprojekt. Sandpapir er et af dem! Mange bruger ofte sandpapir uden at tænke over vigtigheden af den kvalitet man vælger. Det gør ofte arbejdet ekstra besværligt og kan betyde et dårligere slutresultat. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige kvalitet og kornstørrelse fra start af.

Hvilken kornstørrelse skal du vælge?

For at opnå det bedste resultat er det som sagt vigtigt, at vælge den rette kornstørrelse. Ofte bruger man flere forskellige kornstørrelser, når man skal udføre et slibearbejde. I de fleste tilfælde starter man med et grovkornet sandpapir for derefter at mindske grovheden.

Nedenstående tabel viser en oversigt over Malerlagerets forskellige kornstørrelser:

Fortæller hvor mange korn der er pr cm2

Materiale

Slibepapir K40

Velgenet til grovslibning af træværk samt sandspartlet vægge

Slibepapir K60

Velgenet til grovslibning af træværk samt sandspartlet vægge

Slibepapir K80

Velgenet til grovslibning af træværk før maling

Slibepapir K120

Velegnet til grund og mellemslibning af træværk før maling

Slibepapir K180

Velegnet til mellemslibning af træværk der skal stå med en meget glat overflade

Udover traditionelt sandpapir, finder du også et udvalg af slibeklodser. En slibeklods er en halvfast svamp, som er beklædt med fint sandpapir på fire sider.