Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede

 

Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse.

 

Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.

 
 

 

  1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m

  2. Efter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller.

  3. Såfremt der er ujævnheder, fylder man disse med Polyfilla spartelmasse, som er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. 
    Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet.

  4. Derefter skal væggene spartles over det hele med let-medium sandspartel 1-2 gange, alt efter hvor hullet væggene er, og efter hvad man vil beklæde væggene med efterfølgende. 

  5. Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter sandpapir k120 5 x 100 mm (120 er det antal korn der er pr cm2). Væggen skal slibes, til den er helt glat. 

  6. Sandpapiret kan med fordel monteres på en vægsliber, som der så kan monteres på en skaftforlænger på 1m - 2 mEfter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

  7. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder bedst muligt på væggen. Du bør fortynde din grunder med vand, i fordelingen; 5 liter grunder til 1 liter vand.  

  8. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres. Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm + rullespand.

 

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr

Støvkost X-tra

Støvkost X-tra

99,00kr

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr

Relaterede artikler

Afrensning af gamle vægge
  Afrensning af gamle vægge Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.     Du skal bruge følgende: TapetopbløderAnstrygerSandspartel       At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kald..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
  Gamle vægge, som skal beklædes med tapet   Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.     Du skal bruge følgende: Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape selvklæb Polyfilla spartelmasseLet-grov sandspartelSandspartelSandpapir Støvkost X-traAcryl grunder mikrodispersAnstrygerKlisterkost 120 mmArabin-klisterhåndpiskeris storTapetbørsteSpartel        Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet..
Opsætning af filt eller væv
  Opsætning af filt eller væv   Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge?   Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.    Indholdsfortegnelse:  Skal man vælge filt eller væv?  Opsætning af filt eller væv     Skal man vælge filt eller væv?Ønsker du flotte, glatte v&ael..