Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede

Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede

 

Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse. Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.

1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 mEfter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller.

2. Såfremt der er ujævnheder, fylder man disse med Polyfilla spartelmasse, som er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild. Der kan eventuelt andvendes en gipskop af gummi lille til at blande spartelmasse i.

3. Derefter skal væggene spartles over det hele med let-medium sandspartel 1-2 gange, alt efter hvor hullet væggene er, og efter hvad man vil beklæde væggene med efterfølgende. Hvis man spartler væggene 1 gang, anbefaler Malerlager evt. grov struktur-tapet eller grov mønstervæv. Til vægge, man har spartlet 2 gange, anbefales evt. finere tapeter, finere vævtyper og filt.

4. Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter sandpapir k120 5 x 100 mm (120 er det antal korn der er pr cm2). Væggen skal slibes, til den er helt glat. Sandpapiret kan med fordel monteres på en vægsliber, som der så kan monteres på en skaftforlænger på 1m - 2 mEfter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

5. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder bedst muligt på væggen. Du bør fortynde din grunder med vand, i fordelingen; 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres. Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm + rullespand.

Se også nogle af vores andre guides.

Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr 51,20kr

Tilbud
Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr 12,00kr

Tilbud
Støvkost X-tra

Støvkost X-tra

99,00kr 79,20kr

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr 319,20kr

Relaterede artikler

Afrensning af gamle vægge
Afrensning af gamle vægge At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kaldes en "Papertiger". Den består af tre hjul med pigge på, som så sørger for, at man laver et lille hul ind igennem det første lag maling. Derefter blandes tapetopbløder med vand i en span..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.   1. Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sætter man armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd. 2. Herefter påføres en gang Polyfilla..
Opsætning af filt eller væv
Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.  Skal man vælge filt eller væv? Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hi..