Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.

 

1. Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 mDerefter sætter man armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd.

2. Herefter påføres en gang Polyfilla spartelmasse, der er velegnet til store og små huller. Dette er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild, massen påføres med en sandspartel 15 cm, forhandles større.

3. Derefter påføres der 2 gange let-grov sandspartel i samlingerne eller hele væggen med sandspartel flere størrelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles. Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter sandpapir k120 5 x 100 mm. Væggen skal slibes, til den er helt glat. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

4. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder bedst muligt på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm.

5. Derefter opsættes tapetet. Tapetet rykkes i de ønskede længder. Man kan bruge et tapet-bord, eller man kan også bare bruge gulvet. Det påføres derefter med en Klisterkost 120 mm t/tapet med Arabin-klister, som blandes i koldt vand med en håndpiskeris stor. Man starter med at påføre limen på tapetet. Derefter folder man begge ender ind mod midten, og det gentages så en gang til, så det bliver til en lille bane. Derefter skal tapetet stå og trække i ca. 10-20 min. alt efter hvilken type og tykkelse tapetet har.

6. Til slut opsættes tapetet i den ønskede længde. Den ene ende sættes helt op imod loftet og siden stødes til den første opsatte bane. Derefter køres med en tapetbørste ned af midten og helt ud til kanten for at undgå buler og rynker. Når du er kommet til bunden, tager du evt. en spartel og trykker den ned mod listen, hvorefter du kan vælge at skære/rykke det overskydende tapet af. Dette gentages, indtil de ønskede vægge er beklædt.

Tip: Ved en stikkontakt klippes et kryds, hvorefter tapetet skubbes helt ind til kontakten, og det overskydende tapet skæres/rykkes af.

Tip: Det er en god ide at afvaske alt overskydende lim, der eventuelt er kommet på loftet eller ydersiden af tapetet og på træværket.

 

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Vævspartel

Vævspartel

69,00kr 55,20kr

Tilbud
Støvkost X-tra

Støvkost X-tra

99,00kr 79,20kr

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

299,00kr 199,00kr

Tilbud
Klisterkost og Facadepensel 120 mm.

Klisterkost og Facadepensel 120 mm.

99,00kr 79,20kr

Relaterede artikler

Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet
Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres. 1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m. Fastgør i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger - vandret og lodret. 2. Næste skridt er at ..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres. 1. Man starter med at dække gulvet af med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret. 2. S&..
Afrensning af gamle vægge
Afrensning af gamle vægge At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kaldes en "Papertiger". Den består af tre hjul med pigge på, som så sørger for, at man laver et lille hul ind igennem det første lag maling. Derefter blandes tapetopbløder med vand i en span..
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede   Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse. Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang. 1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Efter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller. 2. Såfrem..
Opsætning af filt eller væv
Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.  Skal man vælge filt eller væv? Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hi..