Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

 

Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.

 
 

 

 1. Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m

  Ved en stikkontakt klippes et kryds, hvorefter tapetet skubbes helt ind til kontakten, og det overskydende tapet skæres/rykkes af.

 2. Derefter sætter man armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd.

 3. Herefter påføres en gang Polyfilla spartelmasse, der er velegnet til store og små huller. Dette er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. 
  Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivner.

 4. Derefter påføres der 2 gange let-grov sandspartel i samlingerne eller hele væggen med sandspartel flere størrelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles. 

 5. Dernæst skal der slibes. Væggen skal slibes, til den er helt glat. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

 6. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder bedst muligt på væggen. 

  Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand.


  Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet.

  Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

  Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm.

 7. Derefter opsættes tapetet. Tapetet rykkes i de ønskede længder. Man kan bruge et tapet-bord, eller man kan også bare bruge gulvet.

  Det påføres derefter med en Klisterkost 120 mm t/tapet med Arabin-klister, som blandes i koldt vand med en håndpiskeris stor. 

  Man starter med at påføre limen på tapetet. Derefter folder man begge ender ind mod midten, og det gentages så en gang til, så det bliver til en lille bane.


  Derefter skal tapetet stå og trække i ca. 10-20 min. alt efter hvilken type og tykkelse tapetet har.

 8. Til slut opsættes tapetet i den ønskede længde. Den ene ende sættes helt op imod loftet og siden stødes til den første opsatte bane.

  Derefter køres med en tapetbørste ned af midten og helt ud til kanten for at undgå buler og rynker. 

  Når du er kommet til bunden, tager du evt. en spartel og trykker den ned mod listen, hvorefter du kan vælge at skære/rykke det overskydende tapet af. 

  Dette gentages, indtil de ønskede vægge er beklædt.

 

 

 

Produkter relateret til denne artikel

Vævspartel

Vævspartel

69,00kr

Støvkost X-tra

Støvkost X-tra

99,00kr

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr

Tilbud
B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

299,00kr 199,00kr

Klisterkost og Facadepensel 120 mm.

Klisterkost og Facadepensel 120 mm.

99,00kr

Relaterede artikler

Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet
  Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet       Du skal bruge følgende:  Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape Let-grov sandspartel Spekter sandspartel Sandpapir Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger Arabin-klister       Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan mal..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt
  Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt     Du skal bruge følgende:  Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape Polyfilla pulverspartelmasse Gipskop Gummi Let-grov sandspartel Spekter sandspartel Sandpapir Vægsliber Skaftforlænger Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger Vævspartel Hobbykniv       Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at ..
Afrensning af gamle vægge
  Afrensning af gamle vægge Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.     Du skal bruge følgende: TapetopbløderAnstrygerSandspartel       At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kald..
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
  Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede   Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse.   Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.     Du skal bruge følgende: AfdækningspapAfdækningstapePolyfilla spartelmasseLet-medium sandspartelSandpapirVægsliberSkaftforlængerStøvkost X-traAcryl grunder mikrodispersAnstryger       Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30..
Opsætning af filt eller væv
  Opsætning af filt eller væv   Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge?   Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.    Indholdsfortegnelse:  Skal man vælge filt eller væv?  Opsætning af filt eller væv     Skal man vælge filt eller væv?Ønsker du flotte, glatte v&ael..