Gamle Vægge - Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

Gamle vægge, som skal beklædes med tapet

Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m.

Derefter sætter man Maleremse selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret,

medmindre der ikke er maleremser i samlingerne på forhånd.

Så påføres en gang Becker filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild, massen påføres med en sandspartel 15 cm, forhandles større.

Derefter påføres der 2 gange Let-grov sandspartel i samlingerne eller hele væggen

med Sandspartel 25 cm eller Sandspartel 35 cm flere størrelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter Hiflex rød slib k 100. 5 x 100 mm. Væggen skal slibes, til den er helt glat.

Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en Støvkost X-tra eller en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er, for at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet.

Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en Halvanstryger på 140 x 40 mm.

Derefter opsættes tapet. Tapetet rykkes i de ønskede længder. Man kan bruge et tapet-bor, eller man kan bruge gulvet. Det påføres derefter med en Klisterkost 170 x 70 mm t/tapet med Arabin-klister, som blandes i koldt vand med en Håndpisker stor.

Forklaring på opsætning af tapet.

Man starter med at påføre limen på tapetet. Derefter folder man begge ender ind mod midten, og det gentages så en gang til, så det bliver til en lille bane. Derefter skal tapetet stå og trække i ca. 10-20 min. alt efter hvilken type og tykkelse tapetet har.

Derefter opsættes tapetet i den ønskede længde. Den ene ende sættes helt op imod loftet og siden stødes til den første opsatte bane. Derefter køres med en tapetbørste ned af midten og helt ud til kanten, for at undgå buler og rynker. Når du er kommet til bunden, tager du evt. en spartel og trykker den ned mod listen, hvorefter du kan vælge at skære/rykke det overskydende tapet af. Dette gentages indtil de ønskede vægge er beklædt.

Tip: Ved en stikkontakt klippes et kryds, hvorefter tapetet skubbes helt ind til kontakten, hvorefter det overskydende tapet skæres/rykkes af.

Tip: Det er en god ide at afvaske alt overskydende lim der evt. er kommet på loftet eller ydersiden af tapet og på træværket.

Relaterede artikler

Gamle Vægge - Afrensning af gamle vægge
Afrensning af gamle vægge Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kaldes Papertiger. Den består af tre hjul med pigge på, som sørger for, at man laver et lille hul ind igennem det første lag maling. Derefter blandes Tapetopbløder med vand i en spand, hvorefter det smøres på væggene med en Halvanstryger grå 120 x 40 mm til loft/vægge op til 2-3 gange, hvorefter det skal stå og trække. Derefter bruges en Sandspartel 15 cm til at skrabe det løse tapet af væggene...
Gamle Vægge - Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede Man starter med at dække gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m. Efter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller, som man fylder med Becker filler, som er pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. ..
Gamle vægge - Gamle vægge, som skal beklædes med væv/filt
Gamle vægge, som skal beklædes med væv/filt Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sætter man Maleremse selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er maleremser i samlingerne på forhånd. Så påføres en gang Becker filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røre..