Opsætning af filt eller væv

Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op. 

Skal man vælge filt eller væv?

Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hindrer synlige revner og sprækker i overfladen. Filtet opsættes i bund og grund på samme måde som tapet. Dog kan filt både stødes og skæres sammen. Dette gør, at samlingerne ikke ses tydeligt. 

Ulempen ved de helt glatte vægge som filten skaber er dog, at de kræver mere vedligholdelse. Hvis du har behov for mere slidstærke overflader, kan du med fordel vælge væv - også kaldet glasvæv. Vævet har mere struktur og er en smule tykkere. Dette gør, at været er mere resistent overfor skrammer og stød.   

Hos Malerlager har vi mange forskellige typer af væv og filt. Der findes både grundede og ugrundede versioner af væv og filt.
 

Opsætning af filt eller væv 

 

1. Start med at rense væggene for evt. gammelt tapet. 

2. Dæk gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.

3. Sæt herefter armeringstape 
i alle samlinger, vandret og lodret (medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd).

4. Påfør en gang Becker filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild.

5. Herefter påføres der 2 gange let-grov sandspartel på hele væggen med Sandspartel 25 cm eller Sandspartel 35 cm flere størelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

6. Nu skal der slibes.Hos Malerlager anbefaler vi, at man benytter Hiflex rød slib k 100. 5 x 100 mm. Væggen skal slibes, til den er helt glat. Sandpapiret kan monteres på en vægsliber, som der så kan monteres et skaft forlænger på 1m - 2 m.

7. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor blød fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

8. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Grunderen påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm + rullespand

9. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

10. Herefter påføres en gang PVA Vævlim 110-120 cm i breden ved væv/filt m.m., som påføres med en Valse rilon 18 cm stick + Skaft 18 cm stick og til hjørner en ovalpensel 35 mm + Valse girpaint 10 cm stick + Skaft 10 cm stick + Skaft-forlænger 1 m med click forhandles større.

11. Derefter sættes banen på. Ryk banen ned fra gulvet og op til toppen, og start med at sætte den fast fra oven og nedefter med en Gummispartel med skaft 25 cm. Kør fra midten og ud til kanten, så man undgår buler og rynker.

12. Derefter skæres banen til oppe ved loftet og nede ved gulvet/listen. Gentag så proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv stor med 1 stk. knivblad.

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr 51,20kr

Tilbud
Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr 12,00kr

Tilbud
 Spekter Sandspartel

Spekter Sandspartel

89,00kr 71,20kr

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
PVA Vævlim 704

PVA Vævlim 704

59,00kr 47,20kr

Tilbud
B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

299,00kr 199,00kr

Tilbud
Rullespand 12 L.

Rullespand 12 L.

54,00kr 43,20kr

Tilbud
Guldberg Ovalpensel svinebørster

Guldberg Ovalpensel svinebørster

99,00kr 79,20kr

Tilbud
Glasvæv formalet 1 x 25 m. 1. sort.

Glasvæv formalet 1 x 25 m. 1. sort.

399,00kr 319,20kr

Tilbud
Glasfilt GV131C Formalet

Glasfilt GV131C Formalet

399,00kr 319,20kr

Relaterede artikler

Vådrumsbehandling af badeværelsesloft Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.   1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Har man vådrumsgips, starter man med at opsætte armeringstape selvklæb 5 cm, men har man andre slags lofter, evt. gasbeton/beton eller pudsede lofter, opsættes der ikke armeringstape selvklæb 5 cm, dog ..
Forarbejde på nye gipsvægge
Forarbejde på en ny gipsvæg Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan tapetseres og males. 1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes der armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret. 2. Nu skal væggene spartles..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet
Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres. 1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m. Fastgør i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger - vandret og lodret. 2. Næste skridt er at ..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres. 1. Man starter med at dække gulvet af med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret. 2. S&..
Afrensning af gamle vægge
Afrensning af gamle vægge At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kaldes en "Papertiger". Den består af tre hjul med pigge på, som så sørger for, at man laver et lille hul ind igennem det første lag maling. Derefter blandes tapetopbløder med vand i en span..
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede   Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse. Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang. 1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Efter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller. 2. Såfrem..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.   1. Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sætter man armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd. 2. Herefter påføres en gang Polyfilla..