Opsætning af filt eller væv

 

Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge?

 

Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op. 

 

Indholdsfortegnelse: 

 • Skal man vælge filt eller væv? 
 • Opsætning af filt eller væv 
 

Skal man vælge filt eller væv?

Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning.

Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hindrer synlige revner og sprækker i overfladen.

Filtet opsættes i bund og grund på samme måde som tapet.

Dog kan filt både stødes og skæres sammen. Dette gør, at samlingerne ikke ses tydeligt. 

Ulempen ved de helt glatte vægge som filten skaber er dog, at de kræver mere vedligholdelse.

Hvis du har behov for mere slidstærke overflader, kan du med fordel vælge væv - også kaldet glasvæv. Vævet har mere struktur og er en smule tykkere.

Dette gør, at været er mere resistent overfor skrammer og stød.   

Hos Malerlager har vi mange forskellige typer af væv og filt. Der findes både grundede og ugrundede versioner af væv og filt.


 
 

Opsætning af filt eller væv 

 
 

 

 1. Start med at rense væggene for evt. gammelt tapet. 

 2. Dæk gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.

 3. Sæt herefter armeringstape i alle samlinger, vandret og lodret (medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd).

 4. Påfør en gang filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild.

 5. Herefter påføres der 2 gange let-grov sandspartel på hele væggen med Sandspartel 25 cm eller Sandspartel 35 cm flere størelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

 6. Nu skal der slibes.Hos Malerlager anbefaler vi, at man benytter sandpapir k 100. 5 x 93 mm. Væggen skal slibes, til den er helt glat. Sandpapiret kan monteres på en vægsliber, som der så kan monteres et skaft forlænger på 1m - 2 m.

 7. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor blød fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

 8. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Grunderen påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm + rullespand

 9. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

 10. Herefter påføres en gang PVA Vævlim 110-120 cm i breden ved væv/filt m.m., som påføres med en Valse rilon 18 cm stick + Skaft 18 cm stick og til hjørner en ovalpensel 35 mm.

 11. Derefter sættes banen på. Ryk banen ned fra gulvet og op til toppen, og start med at sætte den fast fra oven og nedefter med en Gummispartel. Kør fra midten og ud til kanten, så man undgår buler og rynker.

 12. Derefter skæres banen til oppe ved loftet og nede ved gulvet/listen. Gentag så proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv stor med 1 stk. knivblad. 
 
 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr

 Spekter Sandspartel

Spekter Sandspartel

89,00kr

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr

PVA Vævlim 704

PVA Vævlim 704

59,00kr

Tilbud
B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

299,00kr 199,00kr

Rullespand 12 L.

Rullespand 12 L.

54,00kr

Guldberg Ovalpensel svinebørster

Guldberg Ovalpensel svinebørster

99,00kr

Glasvæv formalet 1 x 25 m. 1. sort.

Glasvæv formalet 1 x 25 m. 1. sort.

399,00kr

Glasfilt GV131C Formalet

Glasfilt GV131C Formalet

399,00kr

Relaterede artikler

Sådan maler du lofter i vådrum
  Vådrumsbehandling af badeværelsesloft Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen. Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.         Du skal bruge følgende:AfdækningspapAfdækningstapeArmeringstapeVådrumsspartelSandpapirVådrumsgrunderAnstrygerVådrumslimValseOvalpenselMalerrulleSkaft Skaft-forlænger       Start med at d&a..
Forarbejde på nye gipsvægge
  Forarbejde på en ny gipsvæg       Du skal bruge følgende:    Afdækningspap afdækningstape Armeringstape Let-grov sandspartel Sandpapir Vægsliber Skaft forlænger Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger     Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan tapetseres og m..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet
  Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet       Du skal bruge følgende:  Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape Let-grov sandspartel Spekter sandspartel Sandpapir Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger Arabin-klister       Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan mal..
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt
  Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt     Du skal bruge følgende:  Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape Polyfilla pulverspartelmasse Gipskop Gummi Let-grov sandspartel Spekter sandspartel Sandpapir Vægsliber Skaftforlænger Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger Vævspartel Hobbykniv       Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at ..
Afrensning af gamle vægge
  Afrensning af gamle vægge Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.     Du skal bruge følgende: TapetopbløderAnstrygerSandspartel       At rense gammelt tapet eller maling af en eller flere vægge kan være et krævende arbejde. Vi guider dig i forhold til brug af værktøj, samt hvilke metoder, du kan gøre brug af, når du skal i gang med arbejdet. Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kald..
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
  Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede   Når dine vægge er afrensede, starter forarbejdet på disse.   Nedenfor har vi lavet en trin-for-trin guide, så du nemt kan komme i gang.     Du skal bruge følgende: AfdækningspapAfdækningstapePolyfilla spartelmasseLet-medium sandspartelSandpapirVægsliberSkaftforlængerStøvkost X-traAcryl grunder mikrodispersAnstryger       Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
  Gamle vægge, som skal beklædes med tapet   Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.     Du skal bruge følgende: Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape selvklæb Polyfilla spartelmasseLet-grov sandspartelSandspartelSandpapir Støvkost X-traAcryl grunder mikrodispersAnstrygerKlisterkost 120 mmArabin-klisterhåndpiskeris storTapetbørsteSpartel        Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet..