Gamle vægge - Gamle vægge, som skal beklædes med væv/filt

Gamle vægge, som skal beklædes med væv/filt

Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m.

Derefter sætter man Maleremse selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret,

medmindre der ikke er maleremser i samlingerne på forhånd.

Så påføres en gang Becker filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet. Malerlager anbefaler, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild.

Der andvendes en Gipskop gummi lille til at blande Becker filler i.

Derefter påføres der 2 gange Let-grov sandspartel på hele væggen med Sandspartel 25 cm eller Sandspartel 35 cm flere størelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter Hiflex rød slib k 100. 5 x 100 mm. Væggen skal slibes, til den er helt glat.

Sandpapiret kan monteres på en vægsliber, som der så kan monteres et skaft forlænger på 1m - 2 m.

Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en Støvkost X-tra eller en stor blød fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er, for at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet.

Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en Halvanstryger på 140 x 40 mm + rullespand

Derefter påføres en gang PVA Vævlim 110-120 cm i breden ved væv/filt m.m., som påføres med en Valse rilon 18 cm stick + Skaft 18 cm stick og til hjørner en Ovalpensel 35 mm + Valse girpaint 10 cm stick + Skaft 10 cm stick + Skaft-forlænger 1 m med click forhandles større.

Derefter sættes banen på. Ryk banen ned fra gulvet og op til toppen, og start med at sætte den fast fra oven og nedefter med en Gummispartel med skaft 25 cm. Kør fra midten og ud til kanten, så man undgår buler og rynker.

Derefter skæres banen til oppe ved loftet og nede ved gulvet/listen. Gentag så proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en Hobbykniv stor med 1 stk. knivblad flere Klinger til hobbykniv stor forhandles, og det overskydende filt fjernes.

Relaterede artikler

Gamle Vægge - Afrensning af gamle vægge
Afrensning af gamle vægge Der er en mulighed, hvor man kan ridse væggene over med en maskine, der kaldes Papertiger. Den består af tre hjul med pigge på, som sørger for, at man laver et lille hul ind igennem det første lag maling. Derefter blandes Tapetopbløder med vand i en spand, hvorefter det smøres på væggene med en Halvanstryger grå 120 x 40 mm til loft/vægge op til 2-3 gange, hvorefter det skal stå og trække. Derefter bruges en Sandspartel 15 cm til at skrabe det løse tapet af væggene...
Gamle Vægge - Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede
Forarbejde på gamle vægge, der er afrensede Man starter med at dække gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m. Efter at væggene er afrensede, tjekker man væggene efter for eventuelle søm, skruer og rawplugs. Derefter tjekker man væggene efter for store og små huller, som man fylder med Becker filler, som er pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, til det er en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. ..
Gamle Vægge - Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sætter man Maleremse selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er maleremser i samlingerne på forhånd. Så påføres en gang Becker filler, der er velegnet til store og små huller. Det er et pulver, der skal blandes med vand og røres rundt, ..