Vådrumsbehandling af badeværelsesloft


Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.

Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.

 

 

 
 

 

 1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.

 2. Har du vådrumsgips i loftet, start da med at opsætte armeringstape selvklæb 5 cm. Har du andre slags lofter (evt. gasbeton/beton eller pudsede lofter) opsættes der ikke armeringstape.

 3. Derefter spartles lofterne med vådrumsspartel 2-3 gange, alt efter hvilken type loftbeklædning man vil have på loftet. 
  Skal det være grov struktur? Påfør da vådrumsspartel 2 gange. Skal det være fin struktur? Påfør da vådrumsspartel 3 gange.


  Tørretiden er ca. 6-10 timer alt efter temperaturen og lagtykkelse, men brug dette her som en retningslinje – så får man et pænt og vellykket resultat.

 4. Herefter sliber man sandspartlen over det hele med sandpapir k 100. 5 m x 100 mm (100 er antallet af korn pr. cm2). Vær opmærksom på kanterne: at der er en flydende/blød overgang.

 5. Nu påføres en gang vådrumsgrunder med en anstryger grå 160 x 60 mm til loft/vægge + rullespand. Tørretiden er ca. 4-6 timer alt efter temperatur.

 6. Derefter påføres en gang vådrumslim 110-120 cm ved væv/filt m.m., som påføres med en valse rilon 23 cm + skaft 18 cm og til hjørner en ovalpensel lys 35 mm, malerrulle + skaft + skaft-forlænger 1 m med click.

 7. Til sidst sættes en bane filt/væv op på loftet . Når den er skåret i den ønskede længde, til opsætning anvendes en, gummispartel. Kør fra midten og ud til kanten, så du ikke risikerer buler og rynker. Til sidst skæres banen til ude i siderne af loftet. 

  Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv stor med 1 stk. knivblad, og det overskydende filt fjernes.
 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Armeringstape 20 og 90 meter.

Armeringstape 20 og 90 meter.

29,00kr

Hobbykniv Stor

Hobbykniv Stor

99,00kr

Sandpapir 5 m x 93 mm.

Sandpapir 5 m x 93 mm.

49,00kr

B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

299,00kr

Relaterede artikler

Sådan maler du lofter i vådrum
  Vådrumsbehandling af badeværelsesloft Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen. Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.         Du skal bruge følgende:AfdækningspapAfdækningstapeArmeringstapeVådrumsspartelSandpapirVådrumsgrunderAnstrygerVådrumslimValseOvalpenselMalerrulleSkaft Skaft-forlænger       Start med at d&a..
Vådrumsbehandling af badeværelse
  Vådrumsbehandling af badeværelse Vådrumsbehandling af badeværelse? Læs mere om regulativer og sikring af vådrum. Vi har udarbejdet en guide, hvor vi gennemgår proceduren trin-for-trin.      Indholdsfortegnelse:  Før du går i gang Guide til vådrumsbehandling af badeværelse        Før du går i gang  Der findes helt specifikke love og regler, når det gælder sikring af vådrum. Vi henviser derfor til bygningsreglementet.dk,..
0 kommentarer til denne artikel - Vis kommentarer
Opsætning af filt eller væv
  Opsætning af filt eller væv   Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge?   Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.    Indholdsfortegnelse:  Skal man vælge filt eller væv?  Opsætning af filt eller væv     Skal man vælge filt eller væv?Ønsker du flotte, glatte v&ael..