Lofter - Sådan maler du lofter i vådrum

Vådrumsbehandling på badeværelse loft

Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.

Man starter med at dække gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m.

Har man vådrumsgips, starter man med at opsætte maleremser selvklæb 5 cm, men har man andre slags lofter, evt. gasbeton/beton og pudsede lofter, opsættes der ikke maleremser selvklæb 5 cm, dog kun hvis der er samlinger i loftelementerne.

Derefter spartles lofterne med Vådrumssparte 2-3 gange, alt efter hvilken type loftbeklædning man vil have på loftet. Skal det være grov struktur, anbefaler Malerlager 2 gange påføring af vådrumsspartel.

Ønsker man en loftbeklædning med fin struktur eller filt, anbefaler Malerlager 3 gange påføring af vådrumsspartel. 2-3 gange er dog efter, hvor mange huller og buler der er på loftet. Tørretiden er ca. 6-10 timer alt efter temperaturen og lagtykkelse, men brug dette her som en retningslinje – så får man et pænt og vellykket resultat.

Derefter sliber man sandspartlen over det hele med Hiflex rød slib k 100. 5 m x 100 mm (100 er antallet af korn pr. cm2). Vær opmærksom på kanterne: at der er en flydende/blød overgang.

Så påføres en gang Vådrumsgrunder med en Halvanstryger grå 120 x 40 mm t loft/vægge + rullespand. Tørretiden er ca. 4-6 timer alt efter temperatur.

Derefter påføres en gang vådrumslim 110-120 cm ved væv/filt m.m., som påføres med en Valse rilon 18 cm stick + Skaft 18 cm stick og til hjørner en Ovalpensel lys 35 mm, Valse girpaint 10 cm stick + Skaft 9 cm stick + Skaft-forlænger 1 m med click forhandles større.

Derefter sættes en banen filt/væv op på loftet . Når den er skåret i den ønsket længde, til opsætning anvendes en, Gummispartel med skaft 25 cm. Kør fra midten og ud til kanten, så man ikke risikerer buler og rynker.

Derefter skæres banen til ude i siderne af loftet. Gentag derefter proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en Hobbykniv stor med 1 stk. knivblad flere Klinger til hobbykniv stor forhandles, og det overskydende filt fjernes.