Sådan maler du lofter i vådrum

Vådrumsbehandling af badeværelsesloft

Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.

 

1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 mHar man vådrumsgips, starter man med at opsætte armeringstape selvklæb 5 cm, men har man andre slags lofter, evt. gasbeton/beton eller pudsede lofter, opsættes der ikke armeringstape selvklæb 5 cm, dog kun hvis der er samlinger i loftelementerne.

2. Derefter spartles lofterne med vådrumsspartel 2-3 gange, alt efter hvilken type loftbeklædning man vil have på loftet. Skal det være grov struktur, anbefaler Malerlager 2 gange påføring af vådrumsspartelØnsker man en loftbeklædning med fin struktur eller filt, anbefaler Malerlager 3 gange påføring af vådrumsspartel. 2-3 gange er dog alt efter, hvor mange huller og buler der er på loftet. Tørretiden er ca. 6-10 timer alt efter temperaturen og lagtykkelse, men brug dette her som en retningslinje – så får man et pænt og vellykket resultat.

3. Herefter sliber man sandspartlen over det hele med sandpapir k 100. 5 m x 100 mm (100 er antallet af korn pr. cm2). Vær opmærksom på kanterne: at der er en flydende/blød overgang.

4. Så påføres en gang vådrumsgrunder med en anstryger grå 160 x 60 mm til loft/vægge + rullespand. Tørretiden er ca. 4-6 timer alt efter temperatur.

5. Derefter påføres en gang vådrumslim 110-120 cm ved væv/filt m.m., som påføres med en valse rilon 23 cm + skaft 18 cm og til hjørner en ovalpensel lys 35 mm, malerrulle + skaft + skaft-forlænger 1 m med click (forhandles også større).

6. Derefter sættes en bane filt/væv op på loftet . Når den er skåret i den ønsket længde, til opsætning anvendes en, gummispartel. Kør fra midten og ud til kanten, så man ikke risikerer buler og rynker. Til sidst skæres banen til ude i siderne af loftet. Gentag derefter proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv stor med 1 stk. knivblad, og det overskydende filt fjernes.

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr 51,20kr

Tilbud
Armeringstape 20 og 90 meter.

Armeringstape 20 og 90 meter.

29,00kr 23,20kr

Tilbud
Hobbykniv Stor

Hobbykniv Stor

99,00kr 79,20kr

Tilbud
Sandpapir 5 m x 93 mm.

Sandpapir 5 m x 93 mm.

45,00kr 36,00kr

Tilbud
B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

299,00kr 239,20kr

Relaterede artikler

Vådrumsbehandling af badeværelsesloft Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.   1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Har man vådrumsgips, starter man med at opsætte armeringstape selvklæb 5 cm, men har man andre slags lofter, evt. gasbeton/beton eller pudsede lofter, opsættes der ikke armeringstape selvklæb 5 cm, dog ..
Vådrumsbehandling af badeværelse
Vådrumsbehandling af badeværelse? Læs mere om regulativer og sikring af vådrum. Vi har udarbejdet en guide, hvor vi gennemgår proceduren trin-for-trin.      Før du går i gang  Der findes helt specifikke love og regler, når det gælder sikring af vådrum. Vi henviser derfor til bygningsreglementet.dk, der kortlægger de forskellige paragraffer omhandlende fugt- og vådrumssikring.  Definationen på et vådrum er et rum, som er påvirket af vand eller en relativ stor luftf..
0 kommentarer til denne artikel - Vis kommentarer
Opsætning af filt eller væv
Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.  Skal man vælge filt eller væv? Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hi..