Vådrumsbehandling af badeværelse

Vådrumsbehandling af badeværelse? Læs mere om regulativer og sikring af vådrum.

Vi har udarbejdet en guide, hvor vi gennemgår proceduren trin-for-trin.   

 

Indholdsfortegnelse: 

 • Før du går i gang
 • Guide til vådrumsbehandling af badeværelse 

 

 
 

Før du går i gang 

Der findes helt specifikke love og regler, når det gælder sikring af vådrum.

Vi henviser derfor til bygningsreglementet.dk, der kortlægger de forskellige paragraffer omhandlende fugt- og vådrumssikring. 

Definationen på et vådrum er et rum, som er påvirket af vand eller en relativ stor luftfugtighed, herudover skal der være et gulvafløb i rummet.    

 

 
 

Guide til vådrumsbehandling af badeværelse 

 

 
 


Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.

 

 1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.
 2. Har man vådrumsgips, starter man med at opsætte armeringstape, men har man andre slags vægge, evt. gasbeton/beton og pudsede vægge, opsættes der ikke armeringstape, dog kun hvis der er samlinger i vægelementerne.

 3. Derefter spartles væggene med vådrumsspartel 2-3 gange, alt efter hvilken type vægbeklædning man vil have på væggene. Skal det være grov struktur, anbefaler Malerlager 2 gange påføring af vådrumsspartel

  Ønsker man en vægbeklædning med fin struktur eller filt, anbefaler Malerlager 3 gange påføring af vådrumsspartel. 2-3 gange er dog efter, hvor mange huller og buler der er på væggene. Tørretiden er ca. 6-10 timer alt efter temperaturen og lagtykkelse, men brug dette her som en retningslinje – så får man et pænt og vellykket resultat.

 4. Derefter sliber man sandspartlen over det hele med sandpapir k 100. 5 m x 93 mm (100 er antallet af korn pr. cm2). Vær opmærksom på kanterne: at der er en flydende/blød overgang.

 5. Så påføres en gang vådrumsgrunder med en anstryger 160 x 60 mm til loft/vægge + rullespand. Tørretiden er ca. 4-6 timer alt efter temperatur.

 6. Derefter påføres en gang vådrumslim 110-120 cm ved væv eller filt m.m., som påføres med en Spekter Polyester Rullesæt 23 cm + Skaft 18 cm stick og til hjørner en ovalpensel 35, Valse girpaint 10 cm stick + Skaft 9 cm stick + Skaft-forlænger 1 m med click forhandles større.

 7. Derefter sættes filt/væv banen på. Ryk banen ned fra gulvet og op til toppen, og start med at sætte den fast fra oven og nedefter med en Gummispartel med skaft 25 cm.

  Kør fra midten og ud til kanten, så man ikke risikerer buler og rynker. Derefter skæres banen til oppe ved loftet og nede ved gulvet/listen.

  Gentag derefter proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en Hobbykniv stor med 1 stk. knivblad flere Klinger til hobbykniv stor forhandles, og det overskydende filt fjernes.

 

 

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr

Armeringstape 20 og 90 meter.

Armeringstape 20 og 90 meter.

29,00kr

B&J Vådrumsgrunder 736

B&J Vådrumsgrunder 736

269,00kr

B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

B&J 735 Vådrumsspartel 10 L.

299,00kr

Relaterede artikler

Sådan maler du lofter i vådrum
  Vådrumsbehandling af badeværelsesloft Vådrumsbehandling er en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen. Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.         Du skal bruge følgende:AfdækningspapAfdækningstapeArmeringstapeVådrumsspartelSandpapirVådrumsgrunderAnstrygerVådrumslimValseOvalpenselMalerrulleSkaft Skaft-forlænger       Start med at d&a..

0 Kommentarer til "Vådrumsbehandling af badeværelse "

Skriv en kommentar

Dit navn:
 
Indtast koden i nedenstående boks:
 
Din kommentar:
Bemærk: HTML bliver ikke oversat!