Forarbejde på nye gipsvægge

Forarbejde på en ny gipsvæg

Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan tapetseres og males.

1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes der armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret.

2. Nu skal væggene spartles over alle samlinger med en let-grov sandspartel 2-3 gange, alt efter lagtykkelsen, og efter hvad du vil beklæde væggene med. Hvis du spartler væggene 2 gange, anbefaler Malerlager evt. grov struktur-tapet eller grov mønster-væv. Til vægge, som er spartlet 3 gange, anbefales evt. finere tapeter, finere vævtyper eller filt.

3. Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter sandpapir k 100. 2,5 x 100 mm (100 er det antal korn der er pr cm2). Væggen skal slibes, til den er helt glat. Sandpapiret kan monteres på en vægsliber, som der så kan monteres en skaft forlænger på 1m - 2 m.

4. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller pensel. Brug gerne en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

5. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, således at malingen binder på væggen. Du bør fortynde din grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres. Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm + rullespand.

Malerlager anbefaler, at der anvendes en støvmaske hver gang der slibes, for at hindre støvpartikler i at komme ned i lungerne.

Se også guiden for opsættelse af væv/filt og tapet eller udførelse af malerarbejde.

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr 51,20kr

Tilbud
Armeringstape 20 og 90 meter.

Armeringstape 20 og 90 meter.

29,00kr 23,20kr

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
Sandpapir 5 m x 93 mm.

Sandpapir 5 m x 93 mm.

45,00kr 36,00kr

Tilbud
Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr 319,20kr

Relaterede artikler

Forarbejde på nypudsede Vægge
Forarbejde på nypudsede vægge Før man går i gang med at male, skal væggen behandles med en grunder (Acryl grunder mikrodispers), for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, f..
Maling af nypudsede vægge
Står du og skal male nogle nypudsede vægge? Her er en artikel, hvor vi hjælper dig med fremgangsmåden og hvilket værktøj vi anbefaler. I denne artikel tager vi udgangspunkt i en entré med nypudsede vægge, som skal males. Fremgangsmåden er i bund og grund den samme, uanset hvilket rum du skal male. Dog skal du være opmærksom på, hvilken maling du skal vælge. Læs vores guide til hvilken maling du skal bruge i dine forskellige rum her!   Hvad skal du bruge?  Afdækningspapir ..
Opsætning af filt eller væv
Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.  Skal man vælge filt eller væv? Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hi..