Nye Vægge - Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet

Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet

Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres.

Man starter med at dække gulvet med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m.

Derefter sætter man Maleremse selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret.

Så påføres der 2 gange Let-grov sandspartel med Sandspartel 25 cm eller Sandspartel 35 cm flere størrelser forefindes, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at man benytter Hiflex rød slib k 100. 5 x 100 mm. (100 er det antal korn derer pr cm2) Væggen skal slibes, til den er helt glat.

Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en Støvekost X-tra eller en stor pensel. Brug gerne en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Man bør fortynde sin grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er, for at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet.

Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en Halvanstryger på 140 x 40 mm.

Derefter opsættes tapet. Tapetet rykkes i de ønskede længder. Man kan bruge et tapet-bor, eller man kan bruge gulvet. Det påføres derefter med en Halvanstryger grå 140 x 40 mm med Arabin-klister, som blandes i koldt vand med et piskeris.