Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet

Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet

Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres.

1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m. Fastgør i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger - vandret og lodret.

2. Næste skridt er at påføre let-grov sandspartel med Spekter sandspartel 2 gange, alt efter hvor store arealer der skal spartles.

3. Dernæst skal der slibes. Malerlager anbefaler, at du benytter sandpapir slib k120 5 x 100 mm (120 er det antal korn, der er pr cm2). Væggen skal slibes, til den er helt glat. Efter slibning skal den nye væg støves godt af med en støvkost X-tra eller en stor pensel. Brug også gerne en stor fejekost for at lette arbejdet.

4. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, således at malingen binder bedst på væggen. Fortynd din grunder med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand. Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, hvorved man opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før malingen kan påføres.

Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm.

5. Derefter opsættes tapet. Tapetet rykkes i de ønskede længder. Man kan bruge et tapet-bord, eller man kan bruge gulvet. Det påføres derefter med en anstryger 160 x 60 mm med Arabin-klister, som blandes i koldt vand med et piskeris.

 

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr 12,00kr

Tilbud
Armeringstape 20 og 90 meter.

Armeringstape 20 og 90 meter.

29,00kr 23,20kr

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
Arabin Tørklister 1,0 kg.

Arabin Tørklister 1,0 kg.

119,00kr 95,20kr

Tilbud
Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr 319,20kr

Relaterede artikler

Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt
Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres. 1. Man starter med at dække gulvet af med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret. 2. S&..
Vægge med tapet eller anden vægbeklædning som skal males
Vægge med nyligt opsat tapet eller anden beklædning, som skal males    Vi har udarbejdet en trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyligt opsat tapet eller anden vægbeklædning.    1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.På nyt tapet anbefaler vi hos Malerlager, at man bruger en B&J Miljømaling glans 10 eller B&J Miljømaling glans 25, alt efter hvor blanke ens vægge skal ..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.   1. Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet m.m., dækker man gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter sætter man armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret, medmindre der ikke er armeringstape i samlingerne på forhånd. 2. Herefter påføres en gang Polyfilla..
Opsætning af filt eller væv
Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.  Skal man vælge filt eller væv? Ønsker du flotte, glatte vægge og lofter, er filttapet den bedste løsning. Filt - også kendt som glasfilt - er en tynd filt af glas, som skaber en ensartet overflade samtidig med, at den holder sammen på underlaget og hi..