Nye Vægge - Nypudsede vægge som skal males

Nypudsede vægge som skal males

Står du og skal male nogle nypudsede vægge? Her er en artikel, hvor vi hjælper dig med fremgangsmåden og hvilket værktøj vi anbefaler. I denne artikel tager vi udgangspunkt i en entré med nypudsede vægge, som skal males. Fremgangsmåden er i bund og grund den samme, uanset hvilket rum du skal male. Dog skal du være opmærksom på, hvilken maling du skal vælge. Læs vores guide til hvilken maling du skal bruge i dine forskellige rum her!  

Hvad skal du bruge? 

 

Fremgangsmåde

Du starter med at dække gulvet med afdækningspapir, dette fastgøres i kanterne med afdækningstape. Er der lister, karme og stikkontakter, bør du ligeledes sørge for at dække disse af med tape. Når du står med en nypudset væg, er det vigtigt, at væggen bliver behandlet med grunder. Grunderen søger for optimal vedhæftning af maling, og giver overfladen en ensartet sugeevne. Får grunderen en blank overflade efter tørring, kan du med fordel fortynde grunderen med 10-15% vand, da den foretrukne overflade er mat, når du skal påbegynde malerarbejdet. Grunder skal påføres en enkelt gang, og væggen skal efterfølgende tørre i minimum 4-6 timer. Vi anbefaler, at du anvender Acryl Microdispers 716. Brug gerne en stor pensel, en halvanstryger eller en god malerrulle. Tjek derefter væggene efter for eventuelle revner i hjørner og andre samlingspunkter, som fuges med Acryl malerfugemasse. Til at påføre fugemasse, skal du bruge en fugepistol.

Når du skal male nypudsede vægge i entréen, anbefaler vi, at du benytter B&J 10 vægmaling glans 10 eller en B&J 25 vægmaling glans 25. Man kan male i alle farver, men en lys farve giver et mildt miljø og en positiv oplevelse. Vælger du at bruge en glans 25-maling, får du desuden en utrolig robust og slidstærk overflade, som holder i mange år – også hos en aktiv familie. Du kan dog sagtens bruge lavere glans i entréen, det er helt op til hvor meget glans man ønsker, og hvor robust væggen skal være. Bruger du en maling med lavere glans, får du et mere mat udtryk på væggene. Læs om glans her.

Brug det rigtige værktøj

Når du skal male kanter med B&J 10 vægmaling glans 10 og B&J 25 vægmaling glans 25, kan du med fordel bruge enten en ovalpensel eller en præcisionspensel. En ovalpensel holder godt på malingen og giver meget præcise kanter. En præcisionspensel er rigtig god, hvis du står med nogle vanskelige linjer eller kanter, da den har endnu større præcision end de fleste andre pensler. Denne pensel er også utrolig velegnet til små kroge, som ellers ville være svære at komme til med en almindelig pensel. Når du har malet kanterne, kan du male de store flader med en malerrulle. Det giver en flot og ensartet resultat. Vi anbefaler malerruller fra Spekter enten 18 eller 25 cm, som egner sig rigtig godt til vægmalingen. Er det mindre overflader kan du bruge en mindre malerrulle på 11cm. Uanset om du skal male et lille eller stort areal, anbefaler vi altid, at du bruger et teleskopskaft, se Spekters teleskopskaft i forskellige længder her. Skaftet kan monteres på malerrullen, og gør, at det bliver lettere at nå hele væggen, samtidig med at du mindsker belastning af ryg og krop.

 

Se også disse guides

Vægge med nye tapet som skal males
Hvad betyder glans?

 

 

 

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

69,00kr

B&J Satin 774 Acryl Glans 25

B&J Satin 774 Acryl Glans 25

169,00kr

Spekter Teleskopskaft med kliklås

Spekter Teleskopskaft med kliklås

159,00kr

Rullespand 12 L.

Rullespand 12 L.

54,00kr

Guldberg Radiatorpensel kort

Guldberg Radiatorpensel kort

79,00kr

Vælg farve
B&J 25 - Vægmaling glans 25

B&J 25 - Vægmaling glans 25

149,00kr

Vi anbefaler
Spekter PRO syntetisk ovalpensel

Spekter PRO syntetisk ovalpensel

99,00kr

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr

Tilbud
Casco Acryl Malerfugemasse 300 ml.

Casco Acryl Malerfugemasse 300 ml.

49,00kr 39,00kr

Tilbud
Spekter PRO Rullesæt 11 cm.

Spekter PRO Rullesæt 11 cm.

129,00kr 99,00kr

Spekter PRO Rullesæt 25 cm.

Spekter PRO Rullesæt 25 cm.

199,00kr

Tajima Fugepistol

Tajima Fugepistol

229,00kr

Relaterede artikler

Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse
Læs vores guide til hvordan du behandler dit træværk med træbeskyttelse Træbeskyttelse giver din træværk de allerbedste vilkår for et langt og holdbart liv. Men hvornår skal træværket behandles og hvilken træbeskyttelse skal du bruge? Læs denne guide, hvor vi beskriver hvordan, hvorfor og med hvilke produkter, du bør behandle dit træværk. Træ er et naturligt materiale, som under de rigtige forhold holder sig fantastisk smukt i mange år. Det er ekstra vigtigt at beskytte din udend&o..