Maling af nypudsede vægge 

 

Står du og skal male nogle nypudsede vægge? Her er et blogindlæg, hvor vi hjælper dig med fremgangsmåden og hvilket værktøj vi anbefaler. Det er vigtigt du laver det rette forarbejde på nypudsede vægge, så du får det flotteste slutresultat. Hvis du vil vide mere om hvordan forarbejdet til nypudsede vægge skal gøre, kan du se vores guide til det her.

I dette blogindlæg tager vi udgangspunkt i en entré med nypudsede vægge, som skal males. Fremgangsmåden er i bund og grund den samme, uanset hvilket rum du skal male.

Dog skal du være opmærksom på, hvilken maling du skal vælge. Læs vores guide til hvilken maling du skal bruge i dine forskellige rum her!  

 

 
 

 

  1. Du starter med at dække gulvet med afdækningspap, som fastgøres i kanterne med afdækningstape. Er der lister, karme og stikkontakter, bør du ligeledes sørge for at dække disse af med tape.


  2. Når du står med en nypudset væg, er det vigtigt, at væggen bliver behandlet med grunder. Grunderen søger for optimal vedhæftning af maling, og giver overfladen en ensartet sugeevne.

    Brug et tyndt lag grunder, så væggen ikke kommer til at skinne, og man derved opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet.

    Grunder skal påføres en enkelt gang, og væggen skal efterfølgende tørre i minimum 4-6 timer. Vi anbefaler, at du anvender Acryl Microdispers 716. Brug gerne en stor pensel eller en god malerrulle.


  3. Tjek derefter væggene efter for eventuelle revner i hjørner og andre samlingspunkter, som fuges med Acryl fugemasse. Til at påføre fugemasse, kan du bruge en fugepistol.


  4. Når du skal male nypudsede vægge i entréen, anbefaler vi, at du benytter B&J 10 vægmaling glans 10 eller en B&J 25 vægmaling glans 25. Man kan male i alle farver, men en lys farve giver et mildt miljø og en positiv oplevelse.

    Vælger du at bruge en maling med glans 25, får du desuden en utrolig robust og slidstærk overflade, som holder i mange år – også hos en aktiv familie.

    Du kan dog sagtens bruge lavere glans i entréen. Det er helt op til den enkelte, hvor meget glans man ønsker, og hvor robust væggen skal være. Bruger du en maling med lavere glans, får du et mere mat udtryk på væggene. Læs om glans her.


  1. Når du skal male kanter med B&J 10 vægmaling glans 10 og B&J 25 vægmaling glans 25, kan du med fordel bruge enten en ovalpensel eller en præcisionspensel.


  2. En ovalpensel holder godt på malingen og giver meget præcise kanter. En præcisionspensel er rigtig god, hvis du står med nogle vanskelige linjer eller kanter, da den har endnu større præcision end de fleste andre pensler.

    Præcisions penslen er også utrolig velegnet til små kroge, som ellers ville være svære at komme til med en almindelig pensel. Når du har malet kanterne, kan du male de store flader med en malerrulle. Det giver en flot og ensartet resultat.


  3. Vi anbefaler malerruller fra Spekter 25 cm, som egner sig rigtig godt til vægmalingen. Er det mindre overflader kan du bruge en mindre malerrulle på 10 cm.


  4. Uanset om du skal male et lille eller stort areal, anbefaler vi altid, at du bruger et teleskopskaft, se Spekters teleskopskaft i forskellige længder her.

    Skaftet kan monteres på malerrullen, og gør, at det bliver lettere at nå hele væggen, samtidig med at du mindsker belastning af ryg og krop.

 

 
 
 
 
 
 

Produkter relateret til denne artikel

Mikrodispers - Acrylgrunder 716 - Fra Beck & Jørgensen

Mikrodispers - Acrylgrunder 716 - Fra Beck & Jørgensen

109,00kr

Satin 774 -  Glans 25 - Acryl Facademaling - Fra Beck & Jørgensen

Satin 774 - Glans 25 - Acryl Facademaling - Fra Beck & Jørgensen

579,00kr

Teleskopskaft med Kliklås - Fra Spekter

Teleskopskaft med Kliklås - Fra Spekter

249,00kr

B&J 25 Superfinish - Glans 25 – Vægmaling - Fra Beck & Jørgensen

B&J 25 Superfinish - Glans 25 – Vægmaling - Fra Beck & Jørgensen

229,00kr

Ovalpensel Pro - Malerpensel - Fra Spekter

Ovalpensel Pro - Malerpensel - Fra Spekter

119,00kr

Platinum Rullesæt - Malerrullesæt 10 cm - Fra Anza

Platinum Rullesæt - Malerrullesæt 10 cm - Fra Anza

109,00kr

Tilbud
Pro Rullesæt - Malerrullesæt 25 cm - Fra Spekter

Pro Rullesæt - Malerrullesæt 25 cm - Fra Spekter

287,00kr 229,00kr

Relaterede artikler

Forarbejde på nye gipsvægge

 

 

Her har vi lavet en guide til forarbejdet på nye gipsvægge, så dit arbejde forhåbentlig bliver en anelse nemmere. I denne trin-for-trin guide kommer vi omkring alt forarbejdet på nye gipsvægge, som bl.a. er spartling, slibning og grunding.

Vægge med tapet eller anden vægbeklædning som skal males

 

 

Vi har udarbejdet en trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyligt opsat tapet eller anden vægbeklædning. I guiden er der en nem og overskuelig oversigt, over hvad du skal bruge, og hvordan arbejdet bør gøres.

Vægge med nyt væv/filt som skal males

 

I dette afsnit har vi udarbejdet en nem og overskuelig trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyopsat væv eller filt. Her kommer vi omkring, hvad du skal bruge, og hvordan arbejdet gøres bedst muligt, for at opnå det flotteste resultat.

Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse

 

 

Træbeskyttelse giver dit udendørs træværk et langt og holdbart liv. Men hvornår, hvordan og med hvad skal træværket behandles? I denne guide gennemgår vi hvorfor og med hvilke produkter, du bør behandle dine havemøbler, træterrasse mm.