Maling af nypudsede vægge

Står du og skal male nogle nypudsede vægge? Her er en artikel, hvor vi hjælper dig med fremgangsmåden og hvilket værktøj vi anbefaler. I denne artikel tager vi udgangspunkt i en entré med nypudsede vægge, som skal males. Fremgangsmåden er i bund og grund den samme, uanset hvilket rum du skal male. Dog skal du være opmærksom på, hvilken maling du skal vælge. Læs vores guide til hvilken maling du skal bruge i dine forskellige rum her!  

Hvad skal du bruge? 

Fremgangsmåde

Du starter med at dække gulvet med afdækningspapir, dette fastgøres i kanterne med afdækningstape. Er der lister, karme og stikkontakter, bør du ligeledes sørge for at dække disse af med tape. Når du står med en nypudset væg, er det vigtigt, at væggen bliver behandlet med grunder. Grunderen søger for optimal vedhæftning af maling, og giver overfladen en ensartet sugeevne. Får grunderen en blank overflade efter tørring, kan du med fordel fortynde grunderen med 10-15% vand, da den foretrukne overflade er mat, når du skal påbegynde malerarbejdet. Grunder skal påføres en enkelt gang, og væggen skal efterfølgende tørre i minimum 4-6 timer. Vi anbefaler, at du anvender Acryl Microdispers 716. Brug gerne en stor pensel, en halvanstryger eller en god malerrulle. Tjek derefter væggene efter for eventuelle revner i hjørner og andre samlingspunkter, som fuges med Acryl malerfugemasse. Til at påføre fugemasse, skal du bruge en fugepistol.

Når du skal male nypudsede vægge i entréen, anbefaler vi, at du benytter B&J 10 vægmaling glans 10 eller en B&J 25 vægmaling glans 25. Man kan male i alle farver, men en lys farve giver et mildt miljø og en positiv oplevelse. Vælger du at bruge en glans 25-maling, får du desuden en utrolig robust og slidstærk overflade, som holder i mange år – også hos en aktiv familie. Du kan dog sagtens bruge lavere glans i entréen, det er helt op til hvor meget glans man ønsker, og hvor robust væggen skal være. Bruger du en maling med lavere glans, får du et mere mat udtryk på væggene. Læs om glans her.

Brug det rigtige værktøj

Når du skal male kanter med B&J 10 vægmaling glans 10 og B&J 25 vægmaling glans 25, kan du med fordel bruge enten en ovalpensel eller en præcisionspensel. En ovalpensel holder godt på malingen og giver meget præcise kanter. En præcisionspensel er rigtig god, hvis du står med nogle vanskelige linjer eller kanter, da den har endnu større præcision end de fleste andre pensler. Denne pensel er også utrolig velegnet til små kroge, som ellers ville være svære at komme til med en almindelig pensel. Når du har malet kanterne, kan du male de store flader med en malerrulle. Det giver en flot og ensartet resultat. Vi anbefaler malerruller fra Spekter enten 18 eller 25 cm, som egner sig rigtig godt til vægmalingen. Er det mindre overflader kan du bruge en mindre malerrulle på 11cm. Uanset om du skal male et lille eller stort areal, anbefaler vi altid, at du bruger et teleskopskaft, se Spekters teleskopskaft i forskellige længder her. Skaftet kan monteres på malerrullen, og gør, at det bliver lettere at nå hele væggen, samtidig med at du mindsker belastning af ryg og krop.

Produkter relateret til denne artikel

Tilbud
B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr 63,20kr

Tilbud
B&J Satin 774 Acryl Glans 25

B&J Satin 774 Acryl Glans 25

169,00kr 135,20kr

Tilbud
Spekter Teleskopskaft med kliklås

Spekter Teleskopskaft med kliklås

159,00kr 127,20kr

Vælg farve
B&J 25 - Vægmaling glans 25

B&J 25 - Vægmaling glans 25

169,00kr 135,20kr

Vi anbefaler
Spekter PRO syntetisk ovalpensel

Spekter PRO syntetisk ovalpensel

99,00kr 79,20kr

Tilbud
Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

Spekter PRO anstryger 60 x 160 mm.

399,00kr 319,20kr

Tilbud
Casco Acryl Malerfugemasse 300 ml.

Casco Acryl Malerfugemasse 300 ml.

49,00kr 39,00kr

Tilbud
Spekter PRO Rullesæt 11 cm.

Spekter PRO Rullesæt 11 cm.

129,00kr 99,00kr

Tilbud
Spekter PRO Rullesæt 25 cm.

Spekter PRO Rullesæt 25 cm.

199,00kr 159,20kr

Tilbud
Tajima Fugepistol

Tajima Fugepistol

229,00kr 183,20kr

Relaterede artikler

Forarbejde på nye gipsvægge
Forarbejde på en ny gipsvæg Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan tapetseres og males. 1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. Herefter sættes der armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret. 2. Nu skal væggene spartles..
Vægge med tapet eller anden vægbeklædning som skal males
Vægge med nyligt opsat tapet eller anden beklædning, som skal males    Vi har udarbejdet en trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyligt opsat tapet eller anden vægbeklædning.    1. Start med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m.På nyt tapet anbefaler vi hos Malerlager, at man bruger en B&J Miljømaling glans 10 eller B&J Miljømaling glans 25, alt efter hvor blanke ens vægge skal ..
Vægge med nyt væv/filt som skal males
Vægge med nyt opsat væv/filt, som skal males   I følgende afsnit har vi udarbejdet en nem trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyopsat væv eller filt. 1. Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m. Fastgør i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. 2. Derefter giver man det en gang filt- og vævfylder, som man påfører med en malerrulle 25 cm og eventuelt med et forlængerskaft 1 m, da det letter ens arbejde og skåner ryggen. I hjørnerne påf&osla..
Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse
Læs vores guide til hvordan du behandler dit træværk med træbeskyttelse Træbeskyttelse giver din træværk de allerbedste vilkår for et langt og holdbart liv. Men hvornår skal træværket behandles og hvilken træbeskyttelse skal du bruge? Læs denne guide, hvor vi beskriver hvordan, hvorfor og med hvilke produkter, du bør behandle dit træværk. Træ er et naturligt materiale, som under de rigtige forhold holder sig fantastisk smukt i mange år. Det er ekstra vigtigt at beskytte din udend&o..