Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse

Læs vores guide til hvordan du behandler dit træværk med træbeskyttelse

Træbeskyttelse giver din træværk de allerbedste vilkår for et langt og holdbart liv. Men hvornår skal træværket behandles og hvilken træbeskyttelse skal du bruge? Læs denne guide, hvor vi beskriver hvordan, hvorfor og med hvilke produkter, du eksempelvis bør behandle dine havemøbler, træterrasse eller dit hegn med træbelsyttelse. Træ er et naturligt materiale, som under de rigtige forhold holder sig fantastisk smukt i mange år. Det er ekstra vigtigt at beskytte din udendørs træværk, da det er mere udsat for det usikre danske sommervejr med skiftende sol, vind og regn.

Noget af vores træbeskyttelse er desuden udviklet med en patenteret selvrensende teknologi, som gør at træværket ser nymalet ud over en længere periode. Markedet for træbeskyttelse kan være uoverskueligt, da der findes et hav af forskellige muligheder, så læs desuden hvilke egenskaber de forskellige varianter af træbeskyttelse har. Ønsker du at bevare træets naturlige udseende eller ønsker du en helt ensfarvet overflade? Vi har produkter til enhver smag, så du kan helt sikkert finde, det du leder efter. Se hele vores sortiment af træbeskyttelse lige her

 

 

Hvordan påføres træbeskyttelse

Inden du går i gang med at behandle dit udendørs træværk, er det vigtigt du er sikker på at træet på dine havemøbler, træterrasse eller hegn er fuldstændig rent og tørt.

Se med nedenunder, hvor vi lister op hvad du skal gøre inden du går i gang med at påføre din træbeskyttelse. Herefter følger en mere uddybet beskrivelse efter oversigten. 

 

 

 

Et træværk med døde træfibre
Døde træfibre giver træværket et gråt og mat udtryk, og skal fjernes med en stålkardæsk, inden du kan give træværket træbeskyttelse.

 

*Er dine havemøbler, træterrasse eller dit hegn tidligere blevet behandlet med træbeskyttelse, som stadig er intakt og ikke fejler noget, skal du springe trin 1-3 over og blot påføre ny træbeskyttelse oven på det gamle. 

 

Sådan påføres træbeskyttelse

Her får du en trin-for-trin guide til hvordan du skal påføre træbeslyttelse på dine havemøbler, træterrasse, hegn, mm.. 

  1. Rengør træet for alger, skidt og snavs. Gammel afskallet maling og døde træfibre fjernes med en stålkardæsk eller sandpapir.
    (På facader og grovere træværk anvendes stålkardæsken, til at fjerne døde træfibre og gammel maling. Er træværket fint i strukturen, eksempelvis omkring vinduer, kan du med fordel bruge sandpapir. Døde træfibre giver træværket et gråligt og mat udtryk.) 

  2. Når overfladen er fri for afskallet maling og døde træfibre, skal den renses med Beck & Jørgensen Micronil Afrenser. Det er vigtigt, at overfladen er renset godt, ellers mindskes træbeskyttelsens effekt.

  3. Når overfladen igen er tør, skal du grunde træværket med en grunder. VI anbefaler Beck & Jørgensens grundingsolie B3 130, som er let at bruge og giver et perfekt resultat. (Når du giver træværket en grunding, beskytter du træværket mod begroninger, alger og råd. Desuden sikrer du dig, at overfladen suger jævnt over hele fladen. På den måde sikrer du dig det bedste slutresultat.)

  4. Brug en god pensel - vi anbefaler facadepensel fra Spekter. Børsterne er brede og kan indeholde meget maling uden af dryppe.

  5. Når grunderen er tørret, er det tid til at påføre malingen.

  6. Vi anbefaler, at du maler overfladen to gange. Ved at male træværket to gange, får du det absolut flotteste og mest holdbare resultat. Brug igen Spekters facadepensel, den holder godt på malingen og giver en flot overflade. 

 


Ser dit træværk således ud, skal det blot have grunding inden du kan påføre træbeskyttelse.

 

Hvornår giver jeg træet træbeskyttelse?

Langt de fleste vælger at male deres havemøbler, træterrasse, hegn mm. med træbeskyttelse i foråret, men du kan faktisk gøre det, så længe vejret er tørt og temperaturen er over 10 grader. Så kommer du først i tanke om at male med træbeskyttelse i efteråret, så kan det sagtens lade sig gøre, så længe det er tørvejr og temperaturen blot er over 10 grader. Hvis du bruger Caparol Carat træbeskyttelse får du et resultat, som holder sig smukt i mange år. Caparol kalder deres træbeskyttelse for verdens bedste, og det er ikke uden grund. Malingen indeholder en patenteret selvrensende teknologi, som gør at overfladen ser nymalet ud i lang tid. Desuden er denne træbeskyttelse specielt udviklet til det skandinaviske klima, og er meget modstandsdygtig overfor påvirkninger fra vind og vejr.

Er du i tvivl om hvilken træbeskyttelse du skal vælge? Læs vores vejledning, hvor vi gennemgår de forskellige typer af træbeskyttelse her!

 

 

Produkter relateret til denne artikel

B&J B3 126 Micronil afrenser

B&J B3 126 Micronil afrenser

49,00kr

B&J B3 755 Heldæk. Træbesk. vandig

B&J B3 755 Heldæk. Træbesk. vandig

149,00kr

B&J B3 550 Transparent Træbeskyttelse

B&J B3 550 Transparent Træbeskyttelse

99,00kr

B&J B3 555 Halvdæk. Træbeskyttelse

B&J B3 555 Halvdæk. Træbeskyttelse

549,00kr

Sandpapir 5 m x 93 mm.

Sandpapir 5 m x 93 mm.

45,00kr

B&J B3 130 Grundingsolie Vandig

B&J B3 130 Grundingsolie Vandig

99,00kr

Spekter PRO Facadepensel

Spekter PRO Facadepensel

199,00kr

Caparol Carat Træbeskyttelse

Caparol Carat Træbeskyttelse

499,00kr

Spekter Stålkardæsk

Spekter Stålkardæsk

299,00kr

Relaterede artikler

Maling af nypudsede vægge
Står du og skal male nogle nypudsede vægge? Her er en artikel, hvor vi hjælper dig med fremgangsmåden og hvilket værktøj vi anbefaler. I denne artikel tager vi udgangspunkt i en entré med nypudsede vægge, som skal males. Fremgangsmåden er i bund og grund den samme, uanset hvilket rum du skal male. Dog skal du være opmærksom på, hvilken maling du skal vælge. Læs vores guide til hvilken maling du skal bruge i dine forskellige rum her!   Hvad skal du bruge?  Afdækningspapir ..
Sådan maler du din radiator
Er du i gang med et projekt, som omfatter maling af radiatorer? Hos Malerlager har vi stor erfaring med maling af de fleste overflader - heriblandt både gamle og nye radiatorer. Flotte og nymalede radiatorer har stor betydning for udtrykket i dine rum. Vi har udarbejdet en guide, så du nemt kan komme i gang. Guide til maling af gamle og nye radiatorer Først og fremmest er det vigtigt, at den maling du anvender er udviklet specielt til radiatorer eller metal. Når du anvender en radiatormaling eller en maling til metal, får du en flot ensartet overfla..
Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge?
Står du og skal male udendørs træværk og er du i tvivl om hvilken type af træbeskyttelse du skal bruge? Læs denne guide, hvor vi gennemgår de forskellige former for træbeskyttelse samt deres fordele og egenskaber. Læs meget mere om transparent, halvdækkende og heldækkende træbeskyttelse lige her.      Oliebaseret eller vandfortyndet træbeskyttelse Inden for træbeskyttelse findes der overordnet to forskellige typer; vandfortyndbar/vandig eller oliebaseret. Men hvorfor bruge..
Sådan giver du træbeskyttelse til din terrasse
Der er forår i luften, og din træterrasse trænger til en ordentlig omgang. Benyt dig af årstidens milde vejr og få gjort noget ved terrassens trætte udtryk ovenpå en hård vinter. Måske er din terrasse af træ fyldt med grønne alger, der både er grimme at se på, men som også kan gøre en træterrasse glat som bare pokker at færdes på. I det nedenstående blogindlæg, vil vi guide dig i, hvordan du bedst muligt behandler din træterrasse, så den kan blive sommerklar..