Sådan giver du træbeskyttelse til din terrasse

 

Indholdsfortegnelse: 

  • Fjern alger på træterassen 
  • Forbered terassen til træbeskyttelse 
  • Behandling af træterasse

 

Der er forår i luften, og din træterrasse trænger til en ordentlig omgang. Benyt dig af årstidens milde vejr og få gjort noget ved terrassens trætte udtryk ovenpå en hård vinter.

 

Måske er din terrasse af træ fyldt med grønne alger, der både er grimme at se på, men som også kan gøre en træterrasse glat som bare pokker at færdes på.

 

I det nedenstående blogindlæg, vil vi guide dig i, hvordan du bedst muligt behandler din træterrasse, så den kan blive sommerklar i en fart.  

 
 
 
 

Fjern alger på træterrassen

 

Inden du begynder at behandle din terrasse i træ med olie eller beskyttelse, er det vigtigt, at den er renset godt af, inden du begynder på dette.

 

Såfremt der er kommet grønne alger på terrassen, skal disse fjernes for at give træterrassen bedst mulige vilkår for at optage både pleje og beskyttelse. 

 

Brug et effektivt algemiddel. Sprøjt det over hele terrassen, også selvom du ikke nødvendigvis kan se alger. Der kan sidde algesporer på terrassen, så det er vigtigt, at du ikke overser nogle steder.

 

Lad algemidlet virke et par uger. Algerne bliver grå eller brune, når de er døde. De døde alger kan du nu skrubbe af - ofte falder de af af sig selv. 


 
 

Forbered terrassen til træbeskyttelse

 

Før du går i gang med at bruge træbeskyttelse på din terrasse, er der et par forberedende opgaver, der bør udføres først. Listen nedenfor viser, hvad du skal være opmærksom på, inden du påbegynder behandling.

 

  1. Tjek træet for slid, råd og revner

  2. Vask træet grundigt af med trævask

  3. Slib overfladen når træet er tørt, således at beskyttelsen kan hæfte bedst muligt

Det er meget vigtigt, at forberedelserne er i orden, inden du begynder at behandle træet med træbeskyttelse.

 

Hvis træet ikke er ordentligt forberedt, vil beskyttelsen sandsynligvis ikke kunne hæfte sig ordentligt, og resultatet af dette bliver ikke pænt at se på.

 

Når du har gennemgået forberedelsesfaserne, kan du gå i gang med at behandle din træterrasse med træbeskyttelse.

 

Læs eventuelt vores indlæg her, hvis du er i tvivl om, hvilken træbeskyttelse, du skal vælge. 

 
 

 

Behandling af træterrasse

 

 
 

 

Du skal bruge følgende:

 

Træbeskyttelse 

Pensel 

 

 
 


Du har nu gjort forarbjedet og er klar til at sætte det sidste præg på din træterrasse, så den er flot at se på og klar til en varm og solrig sommer.

 

Det er en god idé at benytte oliebaseret beskyttelse som eksempelvis B3 522 Træolie fra Beck & Jørgensen, da denne lettere trænger ind i træet og giver en vandafvisende overflade.

 

Desuden indeholder denne træolie aktivt UV-absorber, der beskytter træt som solens ultraviolette stråler. Smør olien på din træterrasse med en bred pensen (eksempelvis denne fra Spekter), til overfladen er helt mættet.

 

Vent 10-15 minutter og tør herefter eventuelt overskydende olie af med en ren klud.  

Produkter relateret til denne artikel

Jumbopensel specialist Lys 70 mm

Jumbopensel specialist Lys 70 mm

139,00kr

B&J B3 504 Transparent Træbeskyttelse

B&J B3 504 Transparent Træbeskyttelse

99,00kr

B&J B3 502 Træolie

B&J B3 502 Træolie

109,00kr

Caparol Carat Træbeskyttelse

Caparol Carat Træbeskyttelse

499,00kr

Tilbud
Junckers Lærketræsolie Natur/Pine 5 Liter

Junckers Lærketræsolie Natur/Pine 5 Liter

799,00kr 599,00kr

Relaterede artikler

Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse
  Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse Indholdsfortegnelse:  Hvordan påføres træbeskyttelse  Sådan påføres træbeskyttelse  Hvornår giver jeg træet træbeskyttelse?    Træbeskyttelse giver din træværk de allerbedste vilkår for et langt og holdbart liv. Men hvornår skal træværket behandles og hvilken træbeskyttelse skal du bruge? Læs denne guide, hvor vi beskriver hvordan, hvorfor og med hvilke produkter, du eksempel..
Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge?
  Hvilken træbeskyttelse skal jeg vælge?   Indholdsfortegnelse:  Oliebaseret eller vandfortyndet træbeskyttelse Transparent, halvdækkende eller heldækkende træbeskyttelse? Måske verdens bedste træbeskyttelse Står du og skal male udendørs træværk og er du i tvivl om hvilken type af træbeskyttelse du skal bruge?   Læs denne guide, hvor vi gennemgår de forskellige former for træbeskyttelse samt deres fordele og egenskaber.   Læs meget mere om transp..
Sådan giver du træbeskyttelse til dine havemøbler
  Sådan giver du træbeskyttelse til dine havemøbler   Indholdsfortegnelse: Hvorfor skal jeg bruge træbeskyttelse?  Påføring af træbeskyttelse    Trænger dine havemøbler til en kærlig hånd? Her får du en udførlig guide til, hvordan du bedst muligt passer på dine havemøbler.   Ved at pleje dine havemøbler med træbeskyttelse, kan du bedre beskytte dem fra det ellers usikre danske sommervejr.   En af de store fordele ved at bruge træ..