Sådan maler du din radiator

Guide til hvordan du maler gamle og nye radiatorer

Hvordan maler man gamle eller nye radiatorer? Er du i gang med et projekt som omfatter at male radiatorer, så læs med i denne guide. Hos Malerlager har vi stor erfaring med maling af de fleste overflader - heriblandt både gamle og nye radiatorer. Flotte og nymalede radiatorer har stort betydning for udtrykket i dine rum. Først og fremmest er det vigtigt, at den maling du anvender er udviklet specielt til radiatorer eller metal. Når du anvender en radiatormaling eller en maling til metal, får du en flot ensartet overflade, hvor malingen flyder pænt og jævnt. Desuden har denne type maling en stærk og lukket overflade, som er let at rengøre. Disse egenskaber giver dig et flot slutresultat som holder i mange år! De fleste vælger at male deres radiatorer hvide, da væggene bag ofte er hvide. Men ønsker du at male radiatoren i en bestemt farve, kan metalmaling sagtens tones efter ønske. Det kunne eksempelvis være, hvis væggen bag radiatoren er malet i en farve, og du ønsker at radiatoren skal have samme farve - dog skal du være opmærksom på at metalmalingen ofte vil være mere blank end vægmalingen. 

 

 

Hvad skal man bruge til at male sin radiator?

Radiator spraymaling er en let måde hvorpå man kan male sin radiator. Du bør dog kun bruge spraymaling, hvis resten af rummet enten er grundig afdækket eller skal males efterfølgende. Spraymaling støver og det kan let sætte sig på vægge, gulv og loft. Er det kun radiatoren, der skal males i et rum, så anbefaler vi, at du bruger metalmaling, som påføres med pensel. Du skal stadig afdække under og bag radiatoren, for at undgå af der kommer maling på gulv eller væg. Vi anbefaler, at du anvender en metalmaling, da denne flyder flot og jævnt ud på overfladen, så du opnår det bedste slutresultat. Brug PU Emaille i enten glans 30, 50 eller 80, alt efter hvor blank du ønsker overfladen. PU Emaille er en ekstrem stærk metalmaling, som giver en smukt resultat og er let at rengøre. Malingen kan desuden tones efter ønske. 

Det skal du bruge:

1. Afdækningspap
2. Afdækningstape
3. Grundrens
4. Grunder Caparol Multiprimer
5. Radiator spraymaling eller metalmaling PU Emaille glans 30PU Emaille glans 50 eller PU Emaille glans 80
6. Radiatorpensel kort og radiatorpensel lang

 

Sådan maler du en gammel radiator

Skal du male en gammel radiator? Her er det vigtigt, at du bruger de rigtige værktøjer og afsætter tid til forarbejdet. Sidder der gammel afskallet maling, vil den nye maling få en uensartet overflade. 

1. Sluk radiatoren
2. Støv radiatoren af og vask den med grundrens 
3. Fjern løstsiddende eller afskallet maling, hvis dette er tilfældet
4. Brug finkornet sandpapir (korn 180) til at udbedre skader på den gamle maling
5. Fjern slibestøv
6. Grund de slebne eller afskallede områder med Caparol Multiprimer
7. Mal radiatoren med enten radiator spraymaling eller metalmaling PU Emaille glans 30PU Emaille glans 50 eller PU Emaille glans 80

 

Sådan maler du en forholdsvis ny radiator

Nye eller forholdvist nye radiatorer behøver ikke den helt store omgang inden maling. Læg mærke til om malingen er beskadiget. Er der skader på malingen, følg så ovenstående guide. Er malingen hel og fin, følg da nedenstående.

1. Sluk radiatoren
2. Støv radiatoren af og vask med med grundrens
3. Slib let på malingen med finkornet sandpapir
4. Fjern slibestøv 
5. Grund radiatoren med metalgrunder Caparol Multiprimer
6. Mal radiatoren med enten radiator spraymaling eller metalmaling PU Emaille glans 30PU Emaille glans 50 eller PU Emaille glans 80

 

Har du spørgsmål eller brug for rådgivning? Tag fat i os enten via chat, mail eller på telefon 86167300, vi står altid klar til at hjælpe dig videre med dit projekt!

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Motip Radiatorspray Hvid RAL 9010 400ml

Motip Radiatorspray Hvid RAL 9010 400ml

69,00kr

Spekter PRO Radiatorpensel lang

Spekter PRO Radiatorpensel lang

89,00kr

Spekter PRO Radiatorpensel kort

Spekter PRO Radiatorpensel kort

69,00kr

3M Performance afdækningstape 25 mm.

3M Performance afdækningstape 25 mm.

119,00kr

B&J  PU-emaille 693

B&J PU-emaille 693

219,00kr

B&J PU-emaille 695

B&J PU-emaille 695

219,00kr

B&J PU-emaille 698

B&J PU-emaille 698

219,00kr

Relaterede artikler

Hvad betyder Glans?
Glans fortæller, hvor mange procent lak, der er i en vægmaling, loftmaling el. lak. Det vil sige, at en glans 5 vægmaling, er der 5 % lak i, og den er derfor det man kalder mat. Jo højere man kommer op i glans, jo mere blanke bliver væggene, og jo mere kan de tåle at man tørrer af på dem, og de kan derfor også tåle mere slid.En glans 5, er helt mat, og vil blive blank, hvis man gnider sin finger hen ad væggen. Ved kraftig/længerevarende gnidning, vil den også blive gullig. Man bør derfor vælge en..
Forarbejde og maling af før-malede fodlister/dørkarme mm.
Sådan gør du dine fodlister, paneler og karme smukke igen Man starter med at dække underlaget med Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med Afdækningstape 50 mm x 50 m. Derefter tjekkes fodlisterne/dørkarmene for huller og revner, som fyldes med Letvægtsfiller 1-2 gange, så det bliver helt glat, som kan påføres med Japanspartler 3 stk. 5-8-10 cm. Træet slibes derefter med Sandpapir slib k 120. 5 m x 93 mm (120 er antal korn pr. cm2). Så rengøres vinduet med Grundrengø..
Sådan bruger du udendørs træbeskyttelse
Læs vores guide til hvordan du behandler dit træværk med træbeskyttelse Træbeskyttelse giver din træværk de allerbedste vilkår for et langt og holdbart liv. Men hvornår skal træværket behandles og hvilken træbeskyttelse skal du bruge? Læs denne guide, hvor vi beskriver hvordan, hvorfor og med hvilke produkter, du bør behandle dit træværk. Træ er et naturligt materiale, som under de rigtige forhold holder sig fantastisk smukt i mange år. Det er ekstra vigtigt at beskytte din udend&o..