Maling til værelserne i dit hjem

I værelser kan man som udgangspunkt male med alt fra lav glans til høj glans, alt efter hvor mat eller glansfuld en overflade man ønsker. I nogle værelser er der somme tider behov for at vaske pletvis på værelsets vægge. Det kan være på et børneværelse. Skal væggenene kunne vaskes, bør man som minimum bruge en glans 7. Forekommer der hyppig afvaskning af væggene, bør man benytte en glans 10
Ønsker man en allergivenlig maling, uden tilsætningsstoffer og konserveringsmideler, er Caparol Sensitiv det rette valg.

Leder du efter maling til lofter? Klik her. 


  • Hvilken glans ønsker du?
    Højere glans giver slidstyrke og mere blankhed.

Viser 1 til 12 af 12 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Sådan maler du lofter og vægge i dine værelser

 

Malerarbejde er en af de få gør-det-selv projekter som de fleste tør at kaste sig ud i. Selv hvis man ikke er den store gør det selv mand eller kvinde, har de fleste mod på at kaste sig ud i de mere simple malerprojekter. Nymalede vægge kan nemlig være med til at kvikke dit hjem op.

 

Forberedelse er afgørende før du maler!

 

Det er vigtigt at du først rydder op i værelset der skal males. Fjern møbler væk fra væggene, så det bliver nemmere at komme til, når du påbegynder malingen. Fjern så vidt muligt lamper og hylder fra væggene, så det bliver nemt at påføre maling på dine vægge.

Inden du begynder at male skal værelset også afdækkes. Brug afdækningspap, afdækningsmåtte eller afdækningsplast til at afdække gulvet. Afdækningspap og afdækningsmåtten har den fordel, at det suger malingen, hvis man spilder på den. Brug malertape til at sætte afdækningen fast. Husk også at afdække møbler, lamper, radiatorer, vinduesbundstykker osv.

Vask så væggene grundigt med en god grundrens, hvis væggene er fedtede og snavsede. Slut af med at vaske med rent vand.

Sæt eventuelt malertapet på kanterne af træværk, døre og vindueskarme, så du ikke rammer dem når du maler dine vægge og lofter. Vil du have det perfekte resultat, kan du med fordel pille listerne af inden du maler væggene.

Inden du påbegynder malingen spartles eventuelle huller i væggen. Det er vigtigt, at væggen er glat, og at der ikke er løst materiale på væggen, når malingen påføres væggen.

 

Start med at male lofter

 

Når du begynder at male loft, skal du starte med at bruge penslen i huller og eventuelle revner i loftet. På den måde sikrer du, at der ikke er helligdage i malingen, når du er færdig.

Når revner, huller og eventuelt stuk er malet med penslen, kan du finde den bredde rulle frem og montere den på en god teleskopstang. Sørg for at der nok maling på din rulle, og mal herefter zigzag og derefter i samme retning, så malingen bliver fordelt jævnt. Mal 1-2 gange alt efter hvor godt malingen dækker.

 

Sådan maler du væggene

 

Når du skal male væggene, er det også en god ide at starte med penslen. Mal med penslen langs karme, paneler, ved radiatorer og andre steder hvor det er svært at komme til med en rulle og få et pænt resultat. Herefter kan du gå i gang med rullen igen. Sørg altid for at have nok maling på rullen. Væggene kan sagtens kræve flere lag maling. Det hele afhænger af hvilken farve du maler med og hvilken farve du skal male oven på. Skal du fx male med en lys maling på en mørk farve, kræver det sandsynligvis flere lag, end hvis du maler med en mørk farve på en i forvejen lys væg.

Når du har malet væggen for sidste gang, kan du med fordel tage malertapen af hurtigst muligt. Det vil give dig de pæneste kanter.

 

Hvis du har stadig har spørgsmål til maling eller hvordan du skal male dine værelse, er du altid velkommen til at kontakte Malerlager på telefon: 86 16 73 00 eller direkte på chatten her på siden. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.