Vådrumsmaling

 Vådrumsmaling er en hårdfør maling, der kan bruges steder, hvor overfladen udsættes for vand, vandsprøjt eller høj luftfugtighed. Her på siden finder du, alle nødvendige materialer til maling af vådrum, eksempelvis vådrumsmaling, vådrumsspartel, vådrumsklæber og vådrumsgrunder. For at opnå det bedste og mest holdbare resultat, er det vigtigt, at alle materialer er udviklet og egnet til vådrum. På den facon sikrer du dig, at malingen holder bedre og ikke skaller af. Ved at bruge vådrumsmaling sikrer du dig, at malingen kan tåle hyppig rengøring, samt at snavs, begroninger og skjolder har sværere ved at sætte sig fast. Læs mere om vådrumsmaling og vådrumsmalingens mange egenskaber nederst på siden. Viser 1 til 6 af 6 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Brug vådrumsmaling til badeværelse, køkken og bryggers

Vådrumsmaling er ikke bare egnet på badeværelser med høj luftfugtighed. Den stærke acrylmaling er let at rengøre, og den lukkede overflade gør, at skidt og snavs har sværere ved at sætte sig fast. Vådrumsmaling har en lukket overflade, hvilket medfører, at malingen har en spærrende funktion overfor fugt, kondens og vand. Det betyder, at fugten ikke kan trænge igennem malingen og videre ned i underlaget. Med disse robuste og rengøringsvenlige egenskaber kan vådrumsmaling med fordel bruges andre steder i hjemmet. Brug malingen i køkkenet bag kogeplader og vask, hvor væggene er mere udsatte for fedt og snavs og oftere rengøres. Mad-os og fedt kan let sprøjte fra gryder og pander, og med vådrumsmaling bliver væggene meget lettere at holde pæne. Vådrumsmaling er ikke kun til rum, hvor luftfugtigheden er høj, men også hvor væggene udsattes for mere og skal kunne tåle hyppigere rengøring. Et bryggers er i mange hjem et rum, hvor væggene udsattes for meget. Brug den slidstærke maling i dette rum, og væggene bliver mere robuste og rengøringsvenlige.

 

Maling af brusekabine og badeværelse

Bor du en ældre bygning hvor brusekabinen er malet i forvejen, skal væggen rengøres for begroninger, skidt og snavs. Brug Beck & Jørgensens grundrengøring, for at opnå et perfekt resultat. Når væggen er ren og tør, kan den males med vådrumsmaling. Til andre overflader på badeværelset, hvor væggene udsattes for svingende temperaturer, høj luftfugtighed men ikke direkte vandpåvirkning, som i brusenichen, kan du bruge både Beck & Jørgensen 25 og vådrumsmalingen Beck & Jørgensen 738. Begge malinger har en resistent og robust overflade, som gør at væggene kan tåle meget slidtage. Vådrumsmalingen 738 er en glans 30, som giver en flot halvblank overflade. Beck & Jørgensen 25 er en glans 25, som giver et mindre skinnende, men stadig halvblank maling.

 

Male fliser i brusekabine

Trænger fliserne på badeværelset eller brusenichen til nyt liv? Det kan sagtens lade sig gøre, men hele forarbejdet er nøglen til et flot og holdbart resultat. Først skal fliserne rengøres grundigt for sæberester og kalk. Det kan du gøre ved at bruge eddikesyre, som neutraliserer sæberester og kalk. Efterfølgende skal fliserne slibes med finkornet sandpapir – det kan være korn 180. Fliserne skal slibes for, at give grunder og maling bedre mulighed for hæftning. Når fliserne er blevet slebet, er det vigtigt, at du fjerner alt støv, så fliserne er rene og tørre. Fliserne skal have en grunder, som giver malingen mulighed for at binde til fliserne. Brug hæfteprimer fra Caparol og giv fliserne en gang. Når grunderen er tør, kan fliserne males med vådrumsmaling. Som med alt maling anbefaler vi, at du maler to gange, for at give et dækkende, jævnt og holdbart resultat.

 

Klargøring af vægge i vådrum

Er det huller, ujævnheder eller revner i badeværelsets vægge? Disse skal udbedres inden maling, og her kan du med fordel bruge en spartelmasse til vådrum. Denne spartelmasse har høj fyldningsgrad, er let at slibe og minimalt svind. Når man arbejder med vådrum som badeværelser, stiller det højere krav til materialernes resistens. Ved udelukkende at bruge materialer, der er udviklet til vådrum, sikrer du dig, at materialerne kan tåle påvirkningerne, hvilket medfører et flot resultat, der holder i mange år.

 

Har du yderligere spørgsmål til dit malerprojekt, er du meget velkommen til at kontakte os på e-mail: kontakt@malerlager.dk, telefonnr.: 86 16 73 00 eller kigge forbi i vores butik på Katrinebjergvej 93A, 8200 Aarhus Nord. Vi står klar til at hjælpe dig i gang eller videre med dit projekt.