Udvendig træværk

I denne kategori finder du de produkter du skal bruge til dit udvendige træværk. Husk at det kan være en god ide at gøre træværket rent med grundrens, hvis overfladen er beskidt eller fedtet. Inden du påbegynder behandlingen, bør du også skrabe og slibe eventuel løs maling af overfladen. Det du maler ovenpå, skal have fuld vedhæftning til underlaget. Slib overfladen mat, hvis den gamle maling sidder godt fast. Viser 1 til 19 af 19 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Sådan behandler du dit udvendige træværk

 

Ubehandlet træværk kræver grunder

Er træværket fuldstændig ubehandlet, skal du grunde det før du går i gang med yderligere behandling. Træværk der er udendørs, skal beskyttes med en god grunder der beskytter det mod alger og svampeangreb. Du bør også bruge en grunder, hvis du skal male på træ der tidligere har været malet, men som nu er blevet slebet, så det står råt.

 

Lad træværket tørre i 1-2 dage inden du maler det

Grunderen skal tørre i 1-2 dage, så den rigtig får lov at trænge ind i træet og arbejde. Når der er gået et par dage, kan du give træværket en god træbeskyttelse. Hos Malerlager har vi en heldækkende, halvdækkende og en transparent træbeskyttelse. Ønsker du en jævn og tæt overflade i den valgte farve, skal du vælge den heldækkende træbeskyttelse. Ønsker du at kunne se træets oprindelige farver og mønstre, skal du vælge en transparent træbeskyttelse. Den halvdækkende træbeskyttelse er en mellemting mellem den heldækkende og den transparente træbeskyttelse, og har en halvtæt overflade, men hvor man stadig kan ane træets mønster igennem træbeskyttelsen.

 

Hvor tit skal udvendigt træværk males?

Hvor tit du skal male dit udvendige træværk, afhænger af flere forskellige faktorer. Hvor udsat træværket er og træets kvalitet er vigtige faktorer. Generelt kan man sige, at du skal male træværk der er beskyttet af heldækkende træbeskyttelse efter 8-10 år. Har du giver træværket transparent træbeskyttelse, skal du måske allerede behandle træet igen efter 2-4 år.

 

Spørgsmål til udvendigt træværk

Er du stadig i tvivl om fremgangsmåden, når du skal male dit udendørs træværk? Eller har du generelle spørgsmål til behandlingen af dit udvendige træværk? Du skal ikke tøve med at kontakte os. Vi er klar til at hjælpe i vores butik på Katrinebjergvej i Aarhus Nord, men besvarer også gerne spørgsmål på telefon: 86167300 eller på vores chat funktion her på siden.