Gulvmaling og Gulvbehandling

Her finder du alt i gulvmaling og gulvbehandling. Når du skal vælge den rigtige gulvbehandling, er der nogle faktorer du skal overveje inden du går i gang. Er det et indendørs gulv i en almindelig husstand eller garagegulvet der trænger til nyt liv? Der er stor forskel på de forskellige produkters slidstyrke og på hvor robuste de er. Er du i tvivl om hvilket maling eller behandling, du skal vælge så læs mere om de forskellige former for gulvbehandling nederst på siden. Vi har almindelig gulvmaling og epoxymaling som kan tones i alverdens farver. Vi har flere typer lak, olie og hvidpigmenteret træsæbe, som giver dig mulighed for at se trægulvets åretegninger og naturlige farve.

Vi har produkter til alle gulvprojekter. Skulle du have spørgsmål eller har du brug for professionelle råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os! Skriv til os her på siden eller ring på 86167300. 


  • Hvilken type skal du bruge?

Viser 1 til 27 af 27 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Gulvmaling

Vores gulvmaling fra Beck & Jørgensen er det oplagte valg, hvis du skal male indendørs beton- eller trægulv. Det er en slidstærk polyurethan/acryl maling, som er let at påføre og let at genbehandle. Malingen er en 1-komponent hvilket vil sige, at malingen er klar til brug direkte fra bøtten. Det giver også mulighed for at gemme malingen og bruge den igen senere. Malingen kan bruges på både træ- og betongulve. Hvis du skal male et trægulv, anbefaler vi, at du grunder med trægrunder 723. Skal du male overdækket udendørs beton, kan du anvende Hagmans 1K gulvmaling. Det er en stærk polyurenthan / acryl maling som egner sig godt til altaner, trapper og kældre. 

Denne grunder til overfladen en ensartet sugeevne. Skal malingen påføres på betongulv, anbefaler vi, at du grunder betonen med Microdispers som binder porøse overflader som beton, puds og lignende. Gulvmalingen kan tones i alverdens farver, så du kan få præcis det udtryk du ønsker. Som med næsten alt anden maling, anbefaler vi, at du maler gulvet minimum to gange for at opnå det bedste og mest holdbare resultat.

 

Epoxy gulvmaling og gulvlak

Epoxymaling og lak har tidligere hovedsageligt været brugt i maskinhaller, værksteder og udsatte steder som stiller store krav til gulvets slidstyrke og holdbarhed. De seneste år har epoxymalingen vundet meget hos den private forbruger og bruges i dag til mange projekter i privaten. Skal du male et gulv, hvor der er større revner eller huller, kan du anvende Epoxy spartelmasse, inden du påfører epoxymaling.

Epoxymaling er en 2-komponents maling hvilket vil sige, at man får to bøtter med to komponenter. Det er vigtigt at de to komponenter røres sammen hver for sig inden de blandes. Efterfølgende skal de blandes sammen, hvor der skal bruges et piskeris eller lignende, som kan monteres på en boremaskine. Det er vigtigt at komponenterne røres grundigt sammen med et elektrisk værktøj i minimum 3 minutter, ellers kan du risikere at få et uensartet resultat. Når de to komponenter blandes, har produktet en pot life eller åbningstid på 1-1,5 time. Pot life betyder, at du har 1-1,5 time til at påføre produktet inden hærdningsprocessen begynder. Som med stort set al maling og lak, skal gulvet altid have mindst to gange, for at give det bedste og mest holdbare resultat.

Er det garagen eller værkstedet, der trænger til en omgang? Så brug Hagmans oliefjerner, som effektivt fjerner oliepletter og samtidig beskytter betongulvet.

 

Epoxymaling

Hagmans epoxy gulvmaling er en robust og modstandsdygtig, ensfarvet blank maling med glans 60-70. Epoxymaling kan i princippet bruges alle steder men anvendes primært, hvor der stilles store krav til slidstyrke og holdbarhed. Epoxy er meget stærkt og kan tåle meget vægt, trafik og slag. Derfor er epoxy også det foretrukne til gulv i maskinhaller, værksteder og garager. I dag bruges malingen også i stor stil i private boliger, hvor det både er malingens slidstyrke og eftertragtede udseende der er hovedårsagen. Den stærke maling giver gulvet et skinnende ensfarvet udtryk og malingen kan tones efter eget ønske. Epoxyen er væsentlige stærkere end almindelig gulvmaling og kan bruges mere trafikerede steder. Malingen kan bruges på træ og beton. Anvendes epoxymalingen på trægulv, vil man fornemme strukturen af fuger og træets overflade igennem malingen. Malingen kan tones i alverdens farver, så du kan få nøjagtigt den farve du drømmer om.

Epoxymalingen er en 2-komponents med en pot life/åbningstid på 1-1,5 time. Vi anbefaler som med al maling, at du minimum giver gulvet to gange. På den måde får du det bedste og mest holdbare resultat.

 

Epoxy gulvlak

Epoxy gulvlak fra Hagmans er en klar lak i glans 60-70 som vil give et blankt og skinnende resultat. Epoxylakken kan bruges på træ eller beton og giver et resultat med en enorm slidstyrke. Den mest oplagte løsning til steder med høj slitage som værksteder, garager og andre trafikerede steder, men hvor man ønsker at kunne se underlagets farve og struktur.

Skal du anvende epoxylak på betongulv, anbefaler vi at du grunder med støvbinder 1K, som binder porøst materiale som beton, puds og lignende.

Epoxylakken er en 2-komponents lak med en pot life/åbningstid på 1-1,5 time. Vi anbefaler som med al maling og lak, at du minimum giver gulvet to gange, og med denne lak er genbehandlingstiden 24-48 timer. Går der mere end 48 timer fra første behandling til anden behandling, skal lakkens overflade slibes, for at bibeholde bindingsevnen.

 

Behandling af trægulve

Trægulve er smukke og har en lang levetid, hvis de bliver behandlet ordentligt. Ønsker du at bevare træets naturlige åretegninger og udseende, kan du med fordel behandle gulvet med olie, sæbe eller lak. Gulvbehandlingen vælges ud fra gulvets funktion og det ønskede udseende. Vi har træplejeprodukter fra Trip Trap og Junckers, som begge leverer brugervenlige og stærke produkter.

Har du skader, revner eller sprækker i dit trægulv? Med plastisk træ eller kemisk træ kan du udbedre skader på træet og gøre dem mindre iøjnefaldende. Plastisk træ også kaldt wood filler er et hurtighærdende udfyldningsmateriale til træ og bruges til revner, hakker og sprækker. Findes i tre farver; natur, eg og teak.

Kemisk træ er til større skader på træ. Produktet er et 2 komponent udfyldningsmateriale der fylder mere end plastik-træ og er derfor egnet til større skader, revner eller huller i træ. Kemisk træ kan tones, så det kommer nærmere på træsortens nuance.    

 

Lakeret gulv og lakbehandling

Står du med et nyt eller ny slebet trægulv som skal behandles? Lak på trægulve er meget populært og det er med god grund. Gulvet er let af rengøre og holde. Genbehandlingstiden er lang, hvis du vælger en god lak i første omgang. Et lakeret gulv er til dig som ønsker et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv, hvor du samtidig bevarer træets naturlige åretegninger og udseende. Lakken kan anvendes på alle træsorter. Lakkerne findes i blank, helblank, mat og ultramat, alt efter om du ønsker en mat eller skinnende overflade. Gulvlakkerne findes i forskellige hårdheder, alt efter hvor trafikeret og udsat gulvet er. Junckers leverer guldlak til både private og erhverv, som vidner om at lakkerne fås til alle formål.

Hvis dit trægulv er nyt eller ny slebet, skal gulvet grundes inden det lakeres med to lag toplak. Grundlakken kan vælges i klar eller hvid, alt efter hvilket udseende du ønsker. Er dit gulv tidligere lakeret, skal det rengøres og slibes med korn 150-180 inden det lakeres med to lag toplak.

 

Oliebehandlet gulv

Ønsker du at bevare træet åretegninger og naturlige udseende men samtidig ønsker at fremhæve træets varme glød, er oliebehandling et oplagt valg. Oliebehandling giver træet en varm tone, beskytter og mætter gulvet. Olien kan kombineres med en toplak, hvis du foretrækker udtrykket fra olie men samtidig gerne vil opnå fordelene med en lakeret overflade. Olien fås også i en hvidpigmenteret udgave, som giver træet et lysere udtryk. Kan bruges til nye, ubehandlede eller tidligere oliebehandlede trægulve.

 

Sæbebehandlet gulv  

Sæbebehandling giver træet et lysere udtryk end eksempelvis oliebehandling. Sæben renser og plejer træet, lukker træets porer og beskytter mod hård tilsmudsning og indtrængning af væsker. Ved nye og ny slebne trægulve skal gulvet mættes med sæbe og skal derfor behandles 3 gange med en stærkere dosering. Ved efterfølgende vedligeholdelse, rengøring og pleje skal trægulvet skal gulvet vaskes med mindre dosering efter behov. Sæbebehandlingen fås i to varianter; Natursæbe og Natursæbe Hvid. Den hvide variant indeholder hvide farvepigmenter, som bidrager til et endnu lysere udtryk på gulvet.

Er du i tvivl eller har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os.