Bordpladeolie

Trænger bordpladen til nyt liv? Giv din bordplade af træ en gang bordpladeolie, og se hvordan træet liver op igen. Viser 1 til 2 af 2 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Såfremt man har en overflade eller bordplade af træ, vil det være en god idé, jævnligt at give denne pleje i form af olie. Træ kan hurtigt komme til at se slidt og tørt ud, hvis det ikke får den rigtige pleje. Ligeledes vil træet lettere kunne afstøde eventuelle spildte væsker, da det af olien vil være "mættet".

Bordplader af træ i køkkenet 

Træ er et klassisk og lækkert materiale at bruge til blandt andet overflader i hjemmet. Det er ofte brugt i køkkener, da det er et yderst slidstærkt og kraftigt materiale. En bordplade i træ kan altså holde i mange år, så længe man jævnligt husker at give den oliebehandling. Såfremt man har en bordplade eller et skærebræt af træ i køkkenet, er det vigtigt, at man er opmærksom på, hvilken slags oliebehandling man benytter sig af. Denne skal gerne være fødevaregodkendt, så man ikke risikerer at få uhensigtsmæssige kemikalier i sine køkkenredskaber eller bordplader.    

Sådan påfører du bordpladeolie

Det er vigtigt, at man starter med at rense overfladen grundigt af, inden man påfører oliebehandlingen. Ligeledes er det vigtigt, når du går i gang, at du har omrørt olien grundigt først. Gentag gerne omrøringen under arbejdet, så du er sikker på, at olien hele tiden har den rette konsistens og struktur. 

Fordel olien med en klud, en pensel eller med en malerrulle. Sørg for at smøre et jævnt lag olie over hele overfladen. Brug gerne en skrubber til at "polere" overfladen. Efter 30 minutter tørres overskydende olie væk. En time herefter gentages processen gerne 2-3 gange.

Vedligeholdelse af bordpladen skal ske efter behov, og når behovet opstår, følg da de ovenstående retningslinjer.