Facademaling og facadegrundere

 

Facademaling både beskytter mod vind og vejr og opfrisker facaden på dit hus. Hos Malerlager har vi et stort udvalg af maling til forskellige facader, så du kan finde et produkt der matcher dit behov. Vi forhandler facademaling fra Beck & Jørgensen og Caparol, som sikrer maling i bedste kvalitet. Derudover finder du alle nødvendige tilhørende produkter som grunder, facaderens og meget mere. Produkterne i vores sortiment er nøje udvalgt med fokus på høj brugervenlighed og kvalitet. Beck & Jørgensen og Caparol leverer fantastisk maling til professionelle i malerfaget, hvilket sikrer flotte resultater og lang holdbarhed. Er du det mindste i tvivl eller har spørgsmål omhandlende facademaling, er du mere end velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Læs mere om de forskellige typer af facademaling nederst på siden.


  • Ønsker du Vandbaseret eller Oliebaseret ?

Viser 1 til 13 af 13 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

Hvordan maler man facaden?

Uanset om facaden er ny, nypudset, gammel eller tidligere malet, skal overfladen rengøres for snavs og belægninger. Vi anbefaler Micronil Afrenser der effektivt fjerner belægninger, skimmel og snavs på vægge og facader. Derudover skal alle facader grundes inden maling, medmindre det er en tidligere malet overflade. Er det en meget slidt malet overflade, bør den gamle maling skrabes af og overfladen grundes igen. Som med al anden maling anbefaler vi, at du grunder facaden og giver to lag maling. På den måde opnår du det bedste, flotteste og mest holdbare resultat.

 

Facadespartel

Er der revner, huller eller andre skader på facaden skal disse udbedres inden du fortsætter. Til mindre reparationer på puds, tegl og beton, kan du med fordel bruge Caparols E-last Riss Spachtel. Denne spartelmasse er plastoelastisk og færdigblandet, som gør den let at arbejde med. Er der større skader på facaden anbefaler vi Dalapro Facapdespartling. Denne spartelmasse er færdigblandet og lige til at gå i gang med. Dalapro Facadespartling er desuden velegnet til ujævnheder og fuldspartling. Har din facade store skader der skal udbedres? Her anbefaler vi, at du bruger Cascos HusFix. Denne spartelmasse skal blandes op inden brug og giver et ekstremt stærkt resultat. HusFix kan bruges på de fleste underlag i både tykke og tynde lag. Facaden skal være tør når du maler og efterfølgende have mulighed for at tørre. Efter 2-3 timer er de fleste af vores malinger så tørre, at de allerede kan tåle en let støvregn. For at malingen skal tørre optimalt kræver det temperaturer over 10°grader. I vores danske klima er de mest optimale tidspunkter for facademaling sent forår, sommer eller tidligt efterår. Det anbefales desuden at du aldrig maler i direkte sollys.

Når der skal males facade, kommer du ikke uden om afdækningstape. Med den rigtige tape får du et meget bedre resultat i første omgang. Brug vores blå afdækningstape, som hæfter på glas og træ. Tapen kan sidde 14 dage i direkte sollys uden af det brænder fast på underlaget.

 

Forskellige former for facademaling

Vores sortiment spænder over nogle nøje udvalgte produkter fra vores kvalitetsbevidste leverandører. Produkterne har forskellige egenskaber, og for at du får det bedste resultat, skal du overveje hvilken facade der skal males, hvilke egenskaber og hvilket udseende du ønsker.

 

Almindelig facademaling

Beck & Jørgensen 461 facademaling er en yderst stærk og robust maling med akryl som bindemiddel. Akryl giver malingen en fantastisk vedhæftning og en exceptionel farveægthed. 461 hæfter på mineralske bunde som beton, puds og tidligere malede overflader. Malingen giver et mat fløjsagtigt udtryk og fremstår med en let struktureret overflade. Har facaden revner eller huller? Disse skal udbedres inden maling og her kan du med fordel bruge Dalapro Facadespartling. Facadespartlingen er en færdigblandet spartelmasse som er udviklet til mindre reparationer og kan bruges både udendørs og indendørs. Inden du maler med 461 facademaling, skal facaden grundes med Mikrodispers, for at give overfladen en ensartet sugeevne. Det er vigtigt, at du også grunder spartlede områder, så disse også får en ensartet sugeevne. 461 er en fantastisk facademaling som er let at arbejde med. Derudover kan malingen tones i alle farver, så du kan få præcis det udtryk du drømmer om.

 

Selvrensende facademaling

Caparol Amphisilan Facademaling er blevet kaldt verdens bedste facademaling og det er ikke uden grund. Bindemidlet i denne maling er silikoneharpiks og sammen med den patenterede teknologi Caparol Clean Concept, får du en selvrensende og vandafvisende overflade. Denne maling har den længste levetid og holder sig smuk i længere tid end nogen anden facademaling. Brugervenligheden er høj og malingen er meget nem at arbejde med. Malingen har en høj diffusionsåbenhed hvilket giver facaden mulighed for at afgive fugt. Amphisilan facademaling skal bruges med Caparols Amphisilan silikonegrunder for at opnå det bedste og mest holdbare resultat. Silikonegrunderen giver facaden den egenskab, at udefrakommende vand ikke kan trænge ind, men giver samtidig fugten i facaden mulighed for at komme ud. Malingen hæfter på stort set alle facader som beton, murværk, puds og andre mineralske overflader. Amphisilan har en fantastisk dækkeevne og farveægthed og kan tones i næsten alle farver. Malingen efterlader facaden med et helmat udtryk og et eftertragtet fløjsagtigt finish. Er der skader på facaden? Så kan du med fordel anvende Cap-elast Riss Spartel, som er en elastisk spartelmasse der egner sig rigtigt godt til mineralske bunde.

 

Silikatmaling

Sylitol silikat-facademaling fra Caparol er let at male med og giver en helmat overflade som en klassisk silikatmaling. Malingen er udviklet til mineralske facader som beton, cementfiberplader, puds samt facader der tidligere er malet med kalk eller silikatmaling. Bindemidlet i denne maling er kalivandglas, som går i kemisk forbindelse med underlaget, hvilket giver et enormt slidstærkt og holdbart resultat. De fleste andre malinger danner en film, som lægger sig som en beskyttende hinde oven på overflade. Da silikatmaling som nævnt går i forbindelse med underlaget, er malingen ikke filmdannende. Det tillader fugten af passere frit igennem malingen og giver en høj diffusionsåbenhed. Ved at bruge Silikatmaling får du en smuk facade, som efter regn får det eftertragtede skjoldede udtryk. Til forbehandling anbefaler vi, at du bruger grundingsmidlet Sylitol fra Caparol, som giver mineralske overflader ensartet sugeevne. Skal du desuden fortynde silikatmalingen, gør du det med grundingsmidlet Sylitol. Da bindingsmidlet i Silikatmalingen er kalivandglas, som går i kemisk forbindelse med underlaget, er det meget vigtigt, at alt der ikke skal males dækkes godt af. Kan ikke bruges på tidligere malede overflader, medmindre disse er malet med kalk eller silikatmaling. Kan tones i mange farver.

 

Facademaling til udsatte overflader

Beck & Jørgensen 777 Velvet er en mat akrylmaling i høj kvalitet som sikrer et stærkt og holdbart resultat. Bindingsmidlet er akryl som giver en fantastisk vedhæftning og som giver malingen gode all-round egenskaber. Velvet hæfter på facader, vægge, metal og træværk – så længe underlaget er forsvarligt grundbehandlet. Malingen fremstår med en god overfladeresistens, hvilket gør den specielt egnet på udsatte steder som sokler og underfacader. Akrylen giver malingen en høj farveægthed, selv ved kraftige toninger.

 

Beck & Jørgensen 774 Satin er en halvblank maling, der har stort set samme egenskaber som 777 Velvet, dog er Satin mere skinnende i overfalden. Satin kan bruges på beton, cement, puds, træ og metal – så længe overfladen er forsvarligt grundbehandlet. Bindingsmidlet er akryl som giver en fantastik vedhæftning og fortrinlig farveægthed – selv ved kraftige toninger. Den halvblanke maling er yderst robust og specielt egnet til udsatte steder som sokler og underfacader. Ved at vælge denne facademaling får du et yderst modstandsdygtigt resultat, der holder sig smukt i mange år. 774 Satin er desuden velegnet til at beskytte facader mod påvirkninger som havgus, sol og saltvand.

 

Strygepuds

Strygepuds 772 fra Beck & Jørgensen er en strukturmaling der giver overfladen et mat udtryk og en medium struktureret overflade og vil over tid fremstå med en flot patina. Strygepudset kan bruges på beton, puds og tidligere malede overflader. Ved at anvende strygepuds kan du sløre ujævnheder og mindre reparationer. Strygepudset giver overfladen en ensartet struktur og er specielt egnet til gamle facader hvor overfladen kan fremstå uensartet. Bindemidlet er akryl hvilket sikrer en god hæftning. Strygepudset kan stå uden efterbehandling eller overmales med anden facademaling – dog ikke silikatmaling.

 

Emulsionsmaling

Beck & Jørgensen emulsionsmaling er ikke alkalifast maling, som bruges på til tidligere behandlede, smittende og ikke alkaliske overflader. Emulsionsmalingen har en god vedhæftning og egner sig rigtig godt til kalkede og vanskelige overflader. Emulsionsmaling kan ikke bruges på mineralske bunde, reparationer eller udspartlinger. Står du med en ældre tidligere kalket facade, er emulsionsmaling et økonomisk og nemt valg, da malingen ikke kræver en grunding som forbehandling. Den forventede levetid på denne type maling er mellem 4-8 år alt efter forhold.

 

Skal du have malet træværk eller facader i træ? Se vores store udvalg af træbeskyttelse her.

 

Rigtig god fornøjelse med facademalingen. Skulle du have spørgsmål, så ring eller skriv til os! Vi står altid klar med gode råd og professionel rådgivning.