Træbeskyttelse

Træværk er smukt og kan holde en livstid, hvis det bliver behandlet og vedligeholdt efter behov. En god træbeskyttelse stabiliserer træoverfladen, frisker træet op og beskytter træet mod sollys, vind og vejr. Udendørs træværk er sårbart, da det dagligt udsattes for vind og vejr og stiller derfor krav til beskyttelse og vedligehold. Vores sortiment af træbeskyttelse kommer fra Beck & Jørgensen og Caparol, som begge leverer brugervenlige produkter i ekstrem høj kvalitet til malerfaget. Vi har produkter til enhver form for udendørs træbeskyttelse, uanset om det er huset, terrassen eller vinduerne der trænger til nyt liv, har vi produkterne til dit projekt.

Inden for træbeskyttelse er der nogle parametre du skal overveje inden du går i gang. Ønsker du at kunne se træets åretegninger og struktur eller skal træbeskyttelsen være heldækkende og i en bestemt farve? Træbeskyttelse fås i fire forskellige varianter; Ren olie, en transparent, en halvdækkende og heldækkende.


  • Ønsker du Vandbaseret eller Oliebaseret ?

Viser 1 til 15 af 15 (1 sider)

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Klik her og beregn den forventede mængde maling her

Bestil inden kl. 13.30 og få leveret næste hverdag eller afhent i butikken i Aarhus i dag

 

Træolie

Træolien fra Beck & Jørgensen trænger godt ind og stabiliserer træet. Olien giver træværket en dyb glød og fremhæver træets naturlige åretegninger. Olien bruges både til nybehandling og vedligeholdelse af i forvejen oliebehandlet træværk. Træbeskyttelsen er specielt egnet til havemøbler, træterrasser og udendørs træværk, hvor du ønsker at bevare træets naturlige struktur og glød. Når du bruger olie til at beskytte dit udendørs træværk, skal du være opmærksom på, at du opnår den bedste beskyttelse og det flotteste resultat, hvis du behandler træværket ca. 1 gang om året.

 

Transparent træbeskyttelse

Transparent træbeskyttelse B3 550 fra Beck & Jørgensen er baseret på alkydolie. Som navnet afslører, er denne træbeskyttelse transparent og træets naturlige åretegninger og struktur vil være synligt. Træbeskyttelsen trænger ind i træet og der dannes en film på træets overflade, som skaber en vandafvisende hinde. Den transparente træbeskyttelse kan tones i forskellige farver, alt efter hvilket udtryk du ønsker på dit træværk. Rengøring af pensler, hænder med mere skal efterfølgende ske med terpentin.

Den transparente træbeskyttelse er specielt egnet til steder, hvor træet skal beskyttes godt, og hvor du ønsker at bevare træets naturlige udseende. Denne træbeskyttelse fremhæver træværkets naturlige struktur og åretegninger.

 

Halvdækkende træbeskyttelse

Den halvdækkende træbeskyttelse B3 555 fra Beck & Jørgensen er en thixotropisk oliebaseret beskyttelse, som trænger godt ind og beskytter træet, samtidig med at der dannes en film på træets overflade. Filmen beskytter mod solens UV-stråler, vind og vejr. Når du anvender denne variant af træbeskyttelse, vil træets struktur og åretegninger stadig være synlige, dog i mindre grad end hvis du bruger transparent beskyttelse. Den halvdækkende variant kan tones i mange farver og er især god til facader, gavle og hegn, hvor du stadig ønsker at man skal kunne fornemme træets åretegning igennem malingen.

 

Heldækkende træbeskyttelse

Ved at bruge en heldækkende træbeskyttelse, får du den mest effektive beskyttelse af dit træværk. Beskyttelsen kan tones i alverdens farver, og dækker fuldstændig farven på træets åretegninger. Strukturen i træet vil stadig være synligt. Det gør træet meget modstandsdygtigt overfor solens UV-stråler. Holdbarheden på beskyttelsen set i forhold til de andre varianter er væsentligt længere, og du skal derfor ikke behandle dit træværk så ofte. Levetiden på vores træbeskyttelse er op til 10-12 år, alt efter træværkets stand og vejrforhold. Denne type beskyttelse bruges ofte på huse, skure og træværk, hvor der ønskes en bestemt farve. Beck & Jørgensens heldækkende træbeskyttelse B3 755 indeholder olie som trænger godt ned i træet og acryl som danner en beskyttende film på træets overflade. Denne variant indeholder en fungicid, som er et svampedræbende middel, som bekæmper svampeinfektioner i træværket. Beskyttelsen er udviklet med en god farveægthed, hvorfor du får et holdbart resultat, der er flot i mange år.

 

Caparol’s heldækkende træbeskyttelse Carat indeholder en patenteret teknologi, som giver beskyttelsen selvrensende egenskaber. Denne variant er specielt udviklet til vejrforholdene i Skandinavien og giver dit træværk noget af markedets bedste beskyttelse. Caparol Carat har en ekstrem god dækkeevne og er endda meget let at arbejde med. Den heldækkende træbeskyttelse trænger godt ned i træet og danner en meget robust overflade, der både er fleksibel og elastisk. Som bruger giver det dig et flot resultat som holder i mange år. Caparol Carat kan tones i alverdens farver, så du kan få nøjagtige farve du ønsker på dit træværk. Denne beskyttelse er vandfortyndbar, hvorfor efterfølgende rengøring af pensler, hænder og malergrej kan gøres med vand.

 

Vandfortyndbar træbeskyttelse eller oliebaseret træbeskyttelse?

Når vi taler om træbeskyttelse er der to overordnede former; vandfortyndbart/vandig og oliebaseret. Men hvorfor bruge den ene frem for den anden? I bund og grund er forskellen at oliebaseret er fortyndet med terpentin og den vandige er fortyndet med vand.

 

Oliebaseret

Den oliebaserede beskyttelse er den ældste og en som blev brugt meget før i tiden. Beskyttelsen indeholder terpentin, hvorfor der også frigives terpentindampe, når der arbejdes med denne. En fordel ved at bruge denne variant er, at den er mindre følsom overfor temperaturer og at den derfor kan påføres i en længere tidsperiode. Rengøring af pensler og malergrej skal efterfølgende ske med terpentin.

 

Vandfortyndbar

Når vi taler om heldækkende træbeskyttelse, sælges der i dag væsentlig mere vandfortyndbart frem for oliebaseret. Denne variant indeholder ikke terpentin, og derfor er arbejdsmiljøet bedre for dig, som påfører det. Derudover indeholder denne type beskyttelse acryl, som giver en bedre lysægthed og holdbarhed i farven. Efterfølgende rengøring af pensler og malergrej skal ske med vand.

 

Du kan sagtens skifte fra det ene til det andet!

Du kan sagtens skifte fra den ene til den anden type af beskyttelse. Hvis du har gammelt træværk, som tidligere er behandlet med oliebaseret træbeskyttelse, kan du altså sagtens bruge vandfortyndbart træbeskyttelse fremover.

 

Hvad skal du gøre inden du bruger træbeskyttelse?

For at opnå det bedste og mest effektive resultat, når du behandler dit træværk, er det vigtigt at træet er tørt, rent og grundet. Træværket skal være tørt, for at olien kan trænge ind i træet og stabilisere det. Det er også vigtigt at træet er rent, så først og fremmest skal træværket rengøres, for skidt, alger og belægninger. Brug Beck & Jørgensens Micronil afrenser, som er effektiv mod alger, svamp og mug. Gamle tørre træfibre skal fjernes, da effekten af træbeskyttelsen ellers mindskes.

Når træet er rengjort og de gamle træfibre er fjernet, skal du bruge en grundingsolie på træet. En grundingsolie beskytter træet effektiv mod svampeangreb og alger, forlænger levetiden på træværket og giver et bedre og mere holdbart resultat. Brug Beck & Jørgensens grundingsolie B3 130.

 

Har du brug for at se et udsnit af vores mest populære farver og forskellen på transparent, halvdækkende og heldækkende træbeskyttelse, så bestil et gratis farvekort her. Det bliver sendt direkte hjem til dig og koster ingenting.

 

Alle projekter er unikke, og er du i tvivl om noget eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os for yderlige råd og vejledning. Rigtig god fornøjelse.