Sådan forbereder og maler du lofter i vådrum

 

Vådrumsbehandling omhandler en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen.

Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.

 

 
 

 
 
  1. Start med at dække gulvet med afdækningspap, som fastgøres i kanterne med afdækningstape.

  2. Har du vådrumsgips i loftet, start da med at opsætte armeringstape. Har du andre slags lofter (evt. gasbeton/beton eller pudsede lofter) opsættes der ikke armeringstape.

  3. Derefter spartles lofterne med vådrumsspartel 2-3 gange, alt efter hvilken type loftbeklædning man vil have på loftet. 

    Skal det være grov struktur? Påfør da vådrumsspartel 2 gange. Skal det være fin struktur? Påfør da vådrumsspartel 3 gange. Tørretiden er ca. 6-10 timer alt efter temperaturen og lagtykkelse, men brug dette her som en retningslinje – så får man et pænt og vellykket resultat.

  4. Herefter sliber man sandspartlen over det hele med sandpapir k 100 (100 er antallet af korn pr. cm2). Vær opmærksom på kanterne: at der er en flydende/blød overgang.

  5. Nu påføres en gang vådrumsgrunder med en anstryger til loft/vægge + rullespand. Tørretiden er ca. 4-6 timer alt efter temperatur.

  6. Derefter påføres en gang vådrumslim 110-120 cm ved væv/filt m.m., som påføres med malerrullesæt 25 cm og til hjørner en ovalpensel 35 mm og evt et lille rullesæt og skaft-forlænger 1 m med click.

  7. Nu sættes en bane glasfilt eller glasvæv op på loftet . Når den er skåret i den ønskede længde, til opsætning anvendes en, gummispartel. Kør fra midten og ud til kanten, så du ikke risikerer buler og rynker. Til sidst skæres banen til ude i siderne af loftet.

    Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv, og det overskydende filt fjernes. Arbejder du med filt eller væv der er ugrundet, skal du nu bruge en filt- og vævgrunder.

  8. Til sidst er du klar til at male loftet, så du får et flot slutresultat. Mal i kanterne med pensel først, så du frit kan arbejde med malerrullen efterfølgende. Hvis ikke malingen er dækkende efter første lag, kan det være nødvendigt at male loftet igen, så snart det første lag er tørt.


Du skal være opmærksom på, at vådrum er ekstra udsat. Derfor er der ofte brug for genbehandling hvert 4.-8. år, alt efter hvor fugtigt der er i rummet, og hvor god udluftning der er. Sørg for at have god varme i rummet og lufte godt ud, hvis det er muligt. På den måde vil badeværelset være flot og fri for skimmelsvamp i længere tid.

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 130 g - 1 X 30 m

Afdækningspap 130 g - 1 X 30 m

109,00kr

FibaTape Classic - Armeringstape 90 m - Fra Adforce

FibaTape Classic - Armeringstape 90 m - Fra Adforce

49,00kr

Sandpapir 5 m X 100 mm

Sandpapir 5 m X 100 mm

69,00kr

Vådrumsspartel 735 - Sandspartelmasse 10 L - Fra Beck & Jørgensen

Vådrumsspartel 735 - Sandspartelmasse 10 L - Fra Beck & Jørgensen

379,00kr

Relaterede artikler

Sådan forbereder og maler du lofter i vådrum

 

 

Vådrumsbehandling omhandler en serie af produkter, der er velegnede til toiletter/wc og andre vådzoner – dog ikke inde i brusekabinen. Her er en trin-for-trin guide, der sikrer dig, at arbejdet bliver udført korrekt.

Vådrumsbehandling af badeværelse

 

 

Står du og skal lave vådrumsbehandling af badeværelse? Læs mere om regulativer og sikring af vådrum lige her. Vi har udarbejdet en guide, hvor vi gennemgår proceduren trin-for-trin, så dit arbejde bliver mere medgørligt.   

Opsætning af glasfilt eller glasvæv

 

 

Står du og skal beklæde dine vægge med glasfilt- eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge? Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved henholdsvis filt og væv, samt hvordan du bedst muligt sætter det op.