Nye gipsvægge, som skal beklædes med væv/filt

 
 


Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær.

Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan males og tapetseres.

 1. Start med at dække gulvet af med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m, som fastgøres i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m

 2. Derefter sættes armeringstape selvklæb 50 x 90 mm i alle samlinger, vandret og lodret.

 3. Så påføres en gang Polyfilla pulverspartelmasse, der skal blandes med vand og røres rundt, til der opstår en masse. Man kan regulere tykkelsen af massen ved at tilsætte meget eller lidt pulver. Man har ca. 20-60 minutter til at arbejde med massen, før den er stivnet.

  Hos Malerlager anbefaler vi, at man kun laver en lille blanding ad gangen, så man ikke har så stort et spild. Der andvendes en Gipskop Gummi til at blande Polyfilla i.

 4. Derefter påføres der 2 gange let-grov sandspartel med en Spekter sandspartel flere størelser forefindes, alt efter hvor stort et areal der skal spartles.

 5. Dernæst skal der slibes.Vi hos Malerlager anbefaler, at man benytter sandpapir k120 5 x 100 mm (120 er det antal korn der er pr cm2).

  Væggen skal slibes, til den er helt glat. Sandpapiret kan monteres på en vægsliber, som så kan monteres på en skaftforlænger på 1m - 2 m

 6. Efter slibning skal den nye væg støves af med en støvkost X-tra eller gerne en stor fejekost for at gøre arbejdet nemmere.

 7. Når væggen er fri for støv, skal den grundes med en Acryl grunder mikrodispers, for at malingen binder på væggen. Fortynd grunderen med vand, i fordelingen 5 liter grunder til 1 liter vand.

  Dette er for, at væggen ikke kommer til at skinne, og man derved opnår en næsten glaslignende overflade, som ikke er ønskelig ved påbegyndelse af malerarbejdet. 

 8. Grunderen påføres en enkelt gang, og herefter skal væggen tørre i 4-6 timer, før maling kan påføres. 

  Malerlager anbefaler, at man benytter Acryl grunder med mikrodispers, som påføres med en stor pensel, gerne en anstryger på 160 x 60 mm.

 9. Derefter påføres en gang PVA Vævlim 110-120 cm i breden ved væv/filt m.m., som kan påføres med en malerrulle 23 cm.

 10. Herefter sættes banen på. Ryk banen ned fra gulvet og op til toppen, og start med at sætte den fast fra oven og nedefter med en vævspartel. Kør fra midten og ud til kanten, så du undgår buler og rynker.

 11. Til slut skæres banen til oppe ved loftet og nede ved gulvet/listen.

  Gentag så proceduren en gang til. Er det væv, skal det stødes/skubbes sammen, og er det filt, laver man et overlæg og skærer banen sammen med en hobbykniv, og det overskydene filt fjernes.

 

 

Produkter relateret til denne artikel

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

Afdækningspap 135 gr 1 x 30 m.

64,00kr

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

Kvalitets Afdækningstape 50 m.

15,00kr

Støvkost X-tra

Støvkost X-tra

99,00kr

Gipskop Gummi

Gipskop Gummi

69,00kr

Hobbykniv Stor

Hobbykniv Stor

99,00kr

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

B&J Mikrodispers 716 Acrylgrunder Blå

79,00kr

PVA Vævlim 704

PVA Vævlim 704

59,00kr

Tilbud
B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

B&J Sandspartelmasse 119 let-grov 10 L

299,00kr 199,00kr

Sandpapir 5 m x 93 mm.

Sandpapir 5 m x 93 mm.

49,00kr

Polyfilla Indendørs Reparation

Polyfilla Indendørs Reparation

25,00kr

Relaterede artikler

Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet
  Nye gipsvægge, som skal beklædes med tapet       Du skal bruge følgende:  Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape Let-grov sandspartel Spekter sandspartel Sandpapir Støvkost Acryl grunder mikrodispers Anstryger Arabin-klister       Gipsvægge er gode at bruge til at lave nye skillevægge, der senere hen kan rives ned uden det store besvær. Det er dog vigtigt at give den nye væg en korrekt førbehandling, når den er sat op, inden der kan mal..
Vægge med nyt væv/filt som skal males
  Vægge med nyt opsat væv/filt, som skal males   I følgende afsnit har vi udarbejdet en nem trin-for-trin guide til dig, der skal male vægge med nyopsat væv eller filt.     Du skal bruge følgende: AfdækningspapAfdækningstapeFilt- og vævfylderMalerrulleForlængerskaftOvalpensel Acryl fugemasse Fugepistol       Man starter med at dække gulvet med afdækningspap 135 gr 1 x 30 m. Fastgør i kanterne med afdækningstape 50 mm x 50 m. D..
Gamle vægge, som skal beklædes med tapet
  Gamle vægge, som skal beklædes med tapet   Trin-for-trin guide til opsætning af tapet på afrensede vægge.     Du skal bruge følgende: Afdækningspap Afdækningstape Armeringstape selvklæb Polyfilla spartelmasseLet-grov sandspartelSandspartelSandpapir Støvkost X-traAcryl grunder mikrodispersAnstrygerKlisterkost 120 mmArabin-klisterhåndpiskeris storTapetbørsteSpartel        Efter at væggene er renset af for eventuelt gammelt tapet..
Opsætning af filt eller væv
  Opsætning af filt eller væv   Står du og skal beklæde dine vægge med filt eller væv, og er du i tvivl om hvilken slags du skal vælge?   Så læs vores guide, hvor vi gennemgår fordelene og ulemperne ved filt og væv samt hvordan du bedst muligt sætter det op.    Indholdsfortegnelse:  Skal man vælge filt eller væv?  Opsætning af filt eller væv     Skal man vælge filt eller væv?Ønsker du flotte, glatte v&ael..